Ilona Braam
Ilona Braam Apple 4 aug 2019

Na ING ook ABN Amro bezig met Apple Pay

Apple Pay is al een tijdje behoorlijk populair in Amerika en vorige maand konden ook Nederlanders eindelijk aan de slag met de dienst dankzij de ING. En als ING de Apple dienst ondersteunt is het natuurlijk maar een kwestie van tijd voordat ook andere banken volgen. Het ziet ernaar uit dat ABN Amro in ieder geval al bezig is met de voorbereidingen.

Apple Pay in code ABN app

Niet dat de bank zelf iets heeft laten weten over een mogelijke Apple Pay ondersteuning, maar er zijn wel aanwijzingen gevonden in de code van de vorige versie van hun app. De code werd ontdekt door de Tweakers lezer MelvinW en hij laat weten dat er verschillende stukken code in de app te vinden waren, die verwezen naar een Wallet-functie waar iOS 12.1 of hoger voor nodig zou zijn. Dit doet vermoeden dat de ABN inderdaad bezig is met Apple Pay, maar inmiddels zijn de bestanden weer verdwenen in de nieuwste versie van de app.

Apple Pay

Geen bevestiging

Overduidelijk wil de ABN niet dat gebruikers aan het rondneuzen gaan in de code om erachter te komen wat ze allemaal van plan zijn. Een woordvoerder van de bank laat weten dat ze altijd op zoek zijn naar nieuwe innovaties, maar bevestigt niet de komst van Apple Pay. De bank zou niet vooruit willen lopen op features die in de toekomst in de app zouden kunnen verschijnen.

ABN Amro code app

Ook Apple Card komt eraan

Inmiddels heeft Tim cook tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers vorige maand ook laten weten dat de Apple Card deze maand eraan komt. Dit zou een toevoeging worden op Apple Pay en zou zowel in digitale als fysieke vorm verschijnen. Mocht je graag een extra pasje in je portemonnee willen hebben, zou je voor een titium Apple Card kunnen gaan. Het lijkt erop dat de creditcard in eerste instantie alleen in de VS beschikbaar zal zijn, maar volgens sommige berichten zou Apple ook actief bezig zijn met een uitrol in Europa.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Tweakers

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Na ING ook ABN Amro bezig met Apple Pay
Sluiten