ABN Amro laat klanten betalen met horloge of ring (maar waar is Apple?)

Ook ABN Amro omarmt nu de toekomst: klanten kunnen nu contactloos betalen met hun wearable. Althans, de klanten die meedoen aan de pilot die vanaf nu een jaar loopt. Met grote partijen als Garmin en Fitbit aan boord is het een serieuze stap. De grootste speler op de wearables-markt ontbreekt helaas vooralsnog.

Draadloos met wearables betalen bij ABN Amro

Klanten boven de 18 jaar kunnen middels een wearable voortaan betalingen draadloos voldoen, zonder dat er een bankpas aan te pas komt. Dat is mogelijk dankzij een speciale digitale bankpas, waarvoor je 50 eurocent per maand neertelt.

Verder werkt de pilot hetzelfde als je gewend bent van je bankpas. De wearables met een ingebouwde NFC-chip maken contact met de betaalautomaat en voeren betalingen automatisch uit. Bij bedragen boven de 25 euro wordt je gevraagd om je pincode in te voeren, met een dagelijkse limiet van 250 euro.

Vooralsnog gaat het enkel om horloges en ringen van LAKS, Olympic en Garmin. Daarin zitten NFC-chips die de benodigde technologie van Mastercard bevatten. Binnenkort zullen ook horloges van Mondaine en Fitbit toegevoegd worden aan het programma, maar de K-Ring gooit de hoogste ogen. Dat is een ring met een ingebouwde NFC-chip.

Abn Amro betalen met ring horloge wearable

Waar is de Apple Watch?

Allemaal leuk en aardig, maar de grootste speler ontbreekt: de Apple Watch met Apple Pay. De techgigant is nog altijd niet Nederland aan het veroveren met zijn standaard voor draadloos betalen. Banken moeten voor het ondersteunen van Apple Pay een klein percentage afstaan.

Daardoor gaat de uitrol van Apple’s technologie stroef. In Nederland werken banken ook niet mee. Voor beide partijen valt wat te zeggen, maar je kunt er niet omheen dat de Apple Watch ook hier een marktaandeel van 17 procent heeft.

De merken die ABN Amro wel ondersteunt, komen samen net op een paar procent uit. Gooien Apple’s transactiekosten van 0,2 procent roet in het eten, of speelt hier iets anders? Apple Pay is wel echt een heel ander beestje dan het simpelweg ondersteunen van draadloos betalen middels een NFC-chip, maar dat neemt niet weg dat dit soort pilots de olifant in de kamer alleen maar benadrukken.

OneMoreThing

Reageer op artikel:
ABN Amro laat klanten betalen met horloge of ring (maar waar is Apple?)
Sluiten