Daniel Koster
Daniel Koster Tech 4 feb 2017

Waarom de abonnementsdienst van Adobe een schot in de roos is

Kun je het je nog herinneren dat Adobe met de abonnementsdienst kwam? Dat je dus maandelijks een bepaald bedrag moest betalen voor het gebruik van één- of meerdere programma’s? Die abonnementsdienst van Adobe is naar onze mening een enorm goede zet. But why?

Laten we Photoshop als voorbeeld nemen. Je kunt hierbij heel goed zien waarom de abonnementsdienst zo goed werkt. Dit heeft met name te maken met wat je nu als gebruiker van de ontwikkelaar verwacht.

De abonnementsdienst van Adobe betekent meer voor je dan je door hebt

Voorheen werd het programma eens in de twee jaar geüpdatet. Dat is logisch. Je kocht vroeger namelijk een geheel nieuwe versie van Photoshop. Hoe je over de streep werd getrokken? Inderdaad, door de nieuwe functies.

Vandaar dat het ontwikkelen van deze nieuwe functies voor de ontwikkelaars achter Photoshop een langzaam proces was. Zij moesten met nieuwe ideeën komen en die pitchen bij Adobe. De vernieuwende functionaliteiten moesten zo goed zijn dat ze de aankoop van de nieuwe Photoshop-versie zouden aansporen.

Als sneeuw voor de zon

Maar met de abonnementsdienst is dat verdwenen. In plaats daarvan wordt er van Adobe verwacht dat er constant vernieuwingen en verbeteringen worden doorgevoerd. Het gaat er dus om dat nieuwe functionaliteiten die op nieuwe trends en verlangens van de ontwerper inspelen. En dat werkt!

Je kunt namelijk op deze pagina zien wat voor vernieuwingen Adobe de afgelopen tijd heeft doorgevoerd. Ja, niet elke vernieuwing is even baanbrekend, maar blijft handig. Photoshop is natuurlijk nu ook al zo ver doorontwikkeld dat het moeilijk is met baanbrekende vernieuwingen te komen. Die behoefte is er ook niet (echt).

Check het uit!

Het kan helemaal geen kwaad om die pagina eens goed te bekijken. Wellicht dat jij dan nieuwe functionaliteiten tegenkomt die je hebt gemist. Wat dacht je van deze functie die je afbeelding voor je kantelt én uitlijnt? Ideaal!

Reageer op artikel:
Waarom de abonnementsdienst van Adobe een schot in de roos is
Sluiten