De accu in je AirPods gaat straks langer mee dankzij iOS 14-optimalisaties

Apple heeft in iOS 14 een accu-optimalisatiestand toegevoegd voor de AirPods, de draadloze oordoppen van het bedrijf uit Cupertino. Met de stand hoopt Apple dat je straks langer kunt doen met dezelfde hoeveelheid energie in de oordoppen. Zo wordt er rekening gehouden met je dagelijkse routine.

De nieuwe functie houdt er dus rekening mee hoe jij je AirPods op een dag gebruikt. Het systeem wacht met opladen tot voorbij de tachtig procent en doet dat pas wanneer het echt nodig is. Bijvoorbeeld: je laadt de draadloze oordoppen altijd in de nacht op. Het systeem is dan in staat de accu razendsnel tot tachtig procent te vullen. De overige twintig procent komt pas later aan, ongeveer een uur voordat je de oordoppen normaal gesproken gebruikt. Mocht dit oplaadsysteem je bekend voorkomen, dan ben je niet de enige. Smartphonefabrikanten hanteren soortgelijke methoden.

AirPods accu
Accu AirPods gaat langer mee. (Afbeelding: Hüseyin İyibaş)

AirPods-accu gaat langer mee

Ook Apple gebruikt deze oplaadtechnologie voor zijn iPhones en Macs. Hiermee wordt niet alleen de gebruiksduur verlengd, ook de totale levensduur gaat erop vooruit. Het is voor apparaten met een lithium ion-batterij aan boord beter om niet constant te zijn voorzien van honderd procent energie, terwijl het apparaat nog aan een oplader hangt. Wanneer je dit namelijk minder vaak doet, dan gaat de accu veel langer mee.

Je zult nog wel even moeten wachten totdat je toegang krijgt tot deze functie voor je AirPods. Want je hebt hiervoor namelijk iOS 14 nodig. Die versie van het iOS-besturingssysteem is deze week aangekondigd, tijdens een digitale WWDC-presentatie van Apple. De update moet later dit jaar verschijnen voor alle iPhones vanaf de iPhone 6s. Ook de AirPods zelfs hebben extra functionaliteit gekregen. Zo kunnen de oordoppen automatisch wisselen van apparaten en is er ondersteuning voor surround sound toegevoegd. Het maakt dan niet uit of dat nou om Dolby Surround 5.1, 7.1 of Dolby Atmos gaat.

Twitter

Reageer op artikel:
De accu in je AirPods gaat straks langer mee dankzij iOS 14-optimalisaties
Sluiten