Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 27 mrt 2018

Acer onthult allereerste Chrome OS tablet: Acer Chromebook Tab 10

Chromebooks zijn nog altijd zeer populair. Dat is wellicht verrassend, gezien je ze niet zo vaak in het openbaar ziet. De goedkope doch snelle laptops zijn echter vooral een succes op scholen. Dankzij Google’s excellente cloud-tools kunnen scholen honderden laptops Chromebooks tegelijkertijd beheren. Maak kennis met de Acer Chromebook Tab 10.

Acer Chromebook Tab 10 onthuld: eerste Chrome OS tablet

Door het zeer lichte (doch beperkte) Chrome OS wordt de relatief zwakke hardware optimaal benut. Opeens krijg je voor 250 euro een snelle laptop met een uitstekende accuduur. Op Windows of Mac-vlak gaat je dat niet lukken. Zolang je met de beperkingen kunt leven, dan zijn Chromebooks dus een zeer interessante optie.

Hier leggen we je uit of Chrome OS ook de juiste keuze voor jou is. Voor nu focussen we namelijk op een nieuwe gadget die op Chrome OS draait: de Acer Chromebook Tab 10. Ja, dat lees je goed: een tablet. Dat is een primeur voor het besturingssysteem.

Acer Chromebook Tab 10

Sure, er zijn Chromebooks met een touchscreen geweest, maar nooit een pure tablet. Althans, dan moest je er altijd een los toetsenbord mee verbinden. De 9.7-inch Chromebook Tab 10 van Acer neemt daar afscheid in. Dit is een pure tablet, zonder toetsenbord.

De focus is meteen duidelijk: educatie. Het lage gewicht (540 gram) en het touchscreen maken het een uitstekende optie voor jongere leerlingen/studenten. Er zit zelfs een Wacom-pennetje ingebouwd, waarvoor geen batterijen nodig zijn. Kinderen kunnen dus tekenen, of aantekeningen maken op documenten.

Acer Chromebook Tab 10

De droge specificaties zullen je niet omver blazen. Dat is immers het hele punt van Chrome OS: van goedkope hardware het beste maken. Dat is tot nu toe zeker gelukt, tot een indrukwekkende extent. De Acer Chromebook Tab 10 heeft in ieder geval een solide basis op papier: een six-core OP1 processor, in combinatie met 4GB aan werkgeheugen en 32GB aan opslaggeheugen.

Er zitten zelfs twee camera’s in. Dan hebben we het over een 2MP selfiecamera en een 5MP camera aan de achterkant. Geen prijsmateriaal dus, maar genoeg voor in het klaslokaal. Een opvallend detail is de USB-C port die ook andere apparaten op kan laden.

Zacht prijsje

Uiteindelijk komt de aantrekkingskracht vooral neer op de software. Scholen hebben een veilige, goedkope manier om degelijke prestaties te bieden. Voeg daar Android apps aan toe en je hebt een uitstekende optie voor in elk klaslokaal.

Acer Chromebook Tab 10

Dat is Google de afgelopen jaren al aardig gelukt, wereldwijd. De Acer Chromebook Tab 10 gaat die positie alleen maar verstevigen. Vanavond gaat Apple zijn goedkopere iPad onthullen, met naar verluidt een focus op educatie. De timing van Google en Acer is dus allesbehalve toevallig.

Het gaat echter een flinke kluif worden voor Apple om een inhaalslag te maken. De Acer Chromebook Tab 10 gaat namelijk slechts 329 euro kosten. De nieuwe iPad kost naar verluidt minder dan 300 euro, maar dan heb je er geen pennetje bij. Bovendien zitten veel scholen al helemaal aan Chrome OS vast. We zijn zeer benieuwd!

?Lees ook: WANT to Have: de vijf beste Chromebooks

Reageer op artikel:
Acer onthult allereerste Chrome OS tablet: Acer Chromebook Tab 10
Sluiten