Mark Hofman
Mark Hofman Tablets, Laptops & Computers 4 sep 2019
Leestijd: 2 minuten

IFA 2019: ACER onthult vernieuwde versies Swift 5 en Swift 3

De IFA 2019 is vandaag officieel afgetrapt voor de internationale pers. De grootste techbeurs van Europa opent haar deuren en biedt ons als eerste een persconferentie van ACER. Daar kondigde het bedrijf onder andere de vernieuwde versies van de Swift 5 en de Swift 3 aan.

ACER onthult vernieuwde Swift 5 en Swift 3

Tijdens de persconferentie van ACER werden de vernieuwde versies van de Swift 5 en de Swift 3 aangekondigd door de producent. Het gaat om de 2019 modellen van de bekende laptops. Beide modellen zijn voorzien van een flinke upgrade op het gebied van prestaties, door de toevoeging van Intel’s 10e generatie Ice Lake processoren. Maar daar blijft het uiteraard niet bij.

Maak kennis met de vernieuwde Swift 5

Acer heeft de Swift 5 voorzien van een upgrade, die vooral intern lijkt op te vallen. De laptop beschikt over hetzelfde design waar de laptop bekend om is, maar is een stukje compacter geworden. Zo weegt de Swift 5 nu nog maar 990 gram en is hij slechts 14.95mm dik. Maar dat wil niet zeggen dat de 14-inch laptop minder presteert. Zoals benoemd zit er nu een 10e generatie Ice Lake processor in de Swift 5 en is er de mogelijkheid om Nvidia’s GeForce MX250 grafische kaart in de laptop te zetten.

Verder vinden we onder de motorkap dus die snellere Ice Lake i7 processor. Deze biedt de mogelijkheid tot 512GB aan PCIe opslag. Daarbij is de batterij een stukje verbeterd en gaat deze inmiddels 12.5 uur mee, waar deze bij het vorige model nog zo’n negen uur mee ging.

De vernieuwde versie van de Swift 5 is later deze maand vanaf €900 van jou.

Dit is de vernieuwde Swift 3

Zoals vermeld kondigde ACER tijdens het evenement ook de vernieuwde versie van de Swift 3 aan. De producent liet weten dat deze laptop vanaf november 2019 te koop is voor de prijs van €700. Het gaat om de goedkopere optie van de twee vernieuwde laptops. Maar wat heeft het apparaat te bieden?

Ook de nieuwe versie van de ACER Swift 3 is logischerwijs voorzien van een upgrade. De laptop heeft ook de mogelijkheid om te beschikken over de 10e generatie Ice Lake processor of de Nvidia GeForce MX250 GPU. Modellen die niet voor die laatste optie gaan, zijn voorzien van Intel Iris Plus Graphics. De opslagcapaciteit kan uitgebreid worden tot 512GB en het werkgeheugen tot 16GB aan RAM.

De batterij is, net zoals bij de Swift 5, ook voorzien van een kleine upgrade. Deze gaat nu, als het goed is, ook 12,5 uur mee.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
IFA 2019: ACER onthult vernieuwde versies Swift 5 en Swift 3
Sluiten