Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 7 jan 2018

Acer onthult ‘s werelds allerdunste laptop: Swift 7

Acer komt binnenkort met een nog dunner versie van de al ultradunne Swift 7 laptop. Ook de randen rondom het scherm zijn miniemer geworden, waardoor er een groter scherm in past. De nieuwe Swift 7 neemt verschillende dingen over van zijn voorganger, maar Acer zet met een paar nieuwe features een meer verfijnde versie van de oudere Swift 7 neer.

Dun, dunner, dunst

De unibody aluminium behuizing van de nieuwe Swift 7 is met 8,98mm precies een mm dunner geworden dan zijn voorganger. Zoals gezegd zijn ook de randen rondom het scherm dunner geworden, waardoor er nu een groter scherm op de laptop past. Vorig jaar kwam de Swift 7 laptop met een 13,3 inch scherm en dit jaar is het display gegroeid naar 14 inch. Hoewel het misschien niet zoveel lijkt, kan dat extra beetje scherm toch behoorlijk wat uitmaken.

Acer Swift 7 (2018)
Acer Swift 7 (2018)

Core i7 processor met 8GB werkgeheugen

Verder zal de nieuwe laptop komen met een Core i7 processor, maar het is onbekend van welke generatie deze wordt. Acer heeft nog niet zoveel losgelaten over de Swift 7 (2018), dus het blijft nog even gissen naar de precieze specificaties van het apparaat. In ieder geval zou de laptop komen met een Intel XMM LTE modem, e-sim en een slot voor een nano simkaart. Ook zou hij komen met 8GB RAM en 256GB aan opslagruimte. Op de e-sim zou een Transatel profiel aanwezig zijn met eenmalig 1GB aan gratis opslag. Deze zou een maand geldig zijn. Een nieuwe toevoeging aan het 2018 model is een vingerafdrukscanner links van het toetsenbord.

Acer Swift 7 (2018)

Onthulling Swift 7 laptop tijdens CES 2018

De nieuwe laptop zal aankomende week onthuld worden tijdens CES 2018, dat van 9 tot 12 januari zal plaatsvinden. Verwacht wordt dat hij vervolgens vanaf april in Nederland beschikbaar zal zijn. Hoe duur Acer’s nieuw pronkstuk zal worden, is helaas nog niet bekend. Maar waarschijnlijk weten we dat over een paar dagen. Naast de nieuwe Swift 7 laptop, zal Acer tijdens CES 2018 ook nog komen met een nieuwe Chromebook 11 serie, de Nitro 5 en een nieuwe Spin 3 laptop.

Acer Swift 7 laptop (2018)

Tijdens CES 2018 kunnen we naast de laptops van Acer, nog behoorlijk wat andere computers verwachten. Zo komt ook Lenovo met een hele lading aan nieuwe laptops voor onder andere de Thinkpad X-serie en T-serie.

Tweakers

Reageer op artikel:
Acer onthult ‘s werelds allerdunste laptop: Swift 7
Sluiten