Acht handige tips om de accuduur van je iPhone met iOS 7 te verlengen

De meesten van jullie die in het bezit zijn van een iPhone hebben waarschijnlijk je phone naar iOS 7 geüpdatet. Het design en de nieuwe features zijn geweldig. Maar wij hebben het idee gekregen dat de batterij nu sneller leeg gaat dan met iOS 6. We zijn dan ook op onderzoek uitgegaan en hebben een aantal tips onder een rijtje gezet, zodat je langer van je iPhone kunt genieten.

1. Verminder beweging en parallaxeffect

We moeten toegeven dat het diepte-effect van het besturingssysteem er cool uit ziet. Maar het verbruikt veel batterij. Dus zet het uit om zo langer van je iPhone te genieten.

– Ga naar Instellingen > Algemeen > Toegankelijkheid > Verminder beweging > Aan

 

2. Geen dynamische achtergrond

Het nieuwe dynamische achtergrond heeft een erg vet effect. Maar dit vraagt natuurlijk wel om extra power. Wanneer je een stilstaande afbeelding als achtergrond gebruikt gaat je iPhone langer mee.

– Ga naar Instellingen > Achtergrond en helderheid > Kies achtergrond > Stilstaand (of een foto)

 

3. Ververs apps op achtergrond uitschakelen

Een nieuwe functie van iOS 7 is om apps op de achtergrond materiaal te laten vernieuwen of om je locatie te gebruiken. Denk hierbij aan de officiele weer-app van iOS 7 of Google Maps. Waarom zou je apps op de achtergrond laten lopen? Dit kost extra batterij, dus zet het uit.

– Ga naar Instellingen > Algemeen > Ververs apps op achtergrond > Uitschakelen

 

4. Locatievoorzieningen uitschakelen

Het is wel bekend dat locatievoorzieningen (GPS) het leven van je batterij verminderen. Dit is natuurlijk ook het geval bij iOS 7. Je kunt ervoor kiezen om het helemaal uit te schakelen of een aantal essentiële apps aan te laten. Denk aan Google Maps, Weer en uiteraard Zoek mijn iPhone (voor wanneer je ‘m kwijt raakt).

– Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Uitschakelen (of aantal essentiële apps aanlaten)

 

5. Automatische updates uitschakelen

Wanneer je je apps automatisch laat updaten is dit zeker handig. Het enige nadeel is dat het weer energie nodig heeft van je iPhone. Zet deze functie en eventueel andere automatische updates daarom uit.

– Ga naar Instellingen > iTunes en App Store > Automatische downloads > Updates > Uitschakelen

 

6. veel bezochte locaties uitschakelen

De functie ‘Veel bezochte locaties’ slaat locaties op waar je vaak bent. Denk aan werk, school of thuis. Na een bepaalde tijd weet-ie dat je bijvoorbeeld naar werk gaat en vertelt-ie je de reistijd. Dit kan handig zijn wanneer je vergeet hoe lang het duurt voordat je op het werk bent. Deze functie is dus niet bepaald noodzakelijk, zet ‘m daarom uit.

– Ga naar Instellingen > Privacy > Locatievoorzieningen > Systeem > Veelbezochte locaties > Uit

 

7. Sluit apps af

Het is altijd handig om te weten hoe je apps afsluit. En wanneer je ‘Ververs apps op achtergrond’ niet uit hebt staan kan dit je batterijduur zeker verbeteren. Bij iOS 7 is het afsluiten van apps veranderd. Dit is wat je moet doen:

– Klik dubbel op je Home button. Om een app af te sluiten veeg je de preview van de app omhoog. Zo makkelijk is het.

 

8. Verlaag de helderheid van je scherm

Dit is waarschijnlijk bij de meeste wel bekend. Maar de helderheid van je scherm kan erg veel vragen van je batterij. Dankzij het Control Center is het aanpassen van je helderheid nu erg makkelijk. Wanneer je de helderheid op een vierde zet krijg je de beste resultaten. Je kunt je helderheid op twee manieren aanpassen.

– Veeg je vinger van onder naar boven om het Control Center te zien, hier kun je vervolgens je helderheid aanpassen.

 
En de vertrouwde methode:

– Ga naar Instellingen > Achtergrond en helderheid > Helderheid aanpassen

Reageer op artikel:
Acht handige tips om de accuduur van je iPhone met iOS 7 te verlengen
Sluiten