Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Culture 17 aug 2019

Speler gebruikt acht smartphones voor Pokémon Go in de auto

Waar we het in Nederland al heel wat vinden om met een enkele smartphone rond te fietsen en Pokémon Go te spelen (wat overigens niet meer mag), daar gooit deze speler het in de Verenigde Staten er een schepje bovenop. Je hebt wellicht al eens een speler uit Taiwan gezien die op zijn fiets iets van twaalf smartphones heeft bevestigd op zijn fiets. Maar dan ben je natuurlijk beperkt tot de afstanden die je op je fiets kunt afleggen. Nee, deze Amerikaanse speler geeft acht smartphones op een kussen leggen en rijdt daarmee rond. Helaas werd hij daarbij aangehouden.

Pokémon Go-fanatiekeling in de auto

In de Amerikaanse staat Washington zagen snelweg agenten dat er een auto stond geparkeerd op de plek waar bussen moeten stoppen. En dat is natuurlijk niet de bedoeling. Zodoende gingen ze een kijkje nemen wat er aan de hand was. En daarbij zagen een chauffeur met op de bijrijderstoel een kussen met daarop allemaal smartphones met Pokémon Go er op.

De speler kreeg overigens geen bon, aangezien de agenten niet hebben kunnen constateren dat de speler de game speelde terwijl hij rondrijdt. Dat laatste mag niet, maar wanneer je geparkeerd staat, is het geen probleem. Wel werd de rijder verzocht om het kussen op de achterbank te leggen en niet op bushaltes te gaan parkeren. Dan heeft hij dus alsnog de mogelijkheid om zijn eitjes uit te broeden wanneer hij niet hard genoeg rondrijdt. Overigens was de speler bezig met een Rayquaza-Raid. Op een paar devices heeft hij die kunnen vangen. Maar of dat ook op de andere devices afgemaakt mocht worden, dat is niet bekend. Wil je meer lezen over Pokémon Go? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Speler gebruikt acht smartphones voor Pokémon Go in de auto
Sluiten