Achter de schermen bij de Bloodhound, de snelste auto ooit!

Het interieur van een moderne middenklasser ziet er vaak al futuristisch uit, maar het is niets vergeleken met de cockpit van de Bloodhound! Deze raket op wielen moet in 2015 of 2016 een nieuw snelheidsrecord op het land vestigen. Als de Bloodhound doet waar hij voor ontworpen is, dan rijdt hij met gemak 1.000 mijl (1600 kilometer) per uur! Het oude record staat op bijna 1228 km/u.

Zulke snelheden vereisen wel het neusje van de zalm wat betreft moderne techniek. Een klein hobbeltje is met zulke snelheden al erg gevaarlijk en een vogel waar je met 1.600 kilometer per uur tegenaan kart is niets minder dan een dodelijk projectiel!

Dat merk je aan de zorg waarmee de body van de Bloodhound is ontworpen en gebouwd. Koolstofvezel, geperst aluminium en een ruit van vijf centimeter dik plexiglas!

De cockpit zelf lijkt ook afkomstig een scienfictionfilm, hoewel er aardig wat analoge en mechanische veiligheidssystemen ingebouwd zijn. Comfortabel zal piloot Andy Green er niet in zitten, met zo’n loeiende turbine vlak boven z’n hoofd (plus het geknal van het doorbreken van de geluidsbarrière!) en de hoge temperaturen in de woestijn waar de tests worden uitgevoerd… Poe hee!

Reageer op artikel:
Achter de schermen bij de Bloodhound, de snelste auto ooit!
Sluiten