Leonardo DiCaprio als Spider-Man? Deze 5 acteurs wilde niet in Marvel films spelen!

Marvel films zijn nog steeds ongekend populair. Naast dat Disney er enorm veel geld mee binnenhaalt doet het succes van de franchise ook wonderen voor de carrières van de acteurs die de superhelden spelen. Vandaar dat mensen staan te springen om een rol te krijgen. Toch blijken er ook enkele bekende acteurs te zijn die de kans hadden om in een Marvel film te spelen, maar deze niet aangenomen te hebben.

5 acteurs die een Marvel rol hebben laten schieten

Films rondom superhelden zijn momenteel populairder dan ooit en het einde is nog niet inzicht. Dit komt niet alleen ten goede van de betrokken filmstudio’s, maar ook de acteurs die in de films meespelen. Zo blijkt dat het meewerken aan een Marvel film bij zowel bekende als minder bekende acteurs hun carrière een flinke boost heeft gegeven. Er zijn daarom ook meerdere grote namen die staan te springen om tot het Marvel Universum toe te treden.

Toch zijn er ook enkele bekende acteurs geweest die een rol als Marvel superheld aangeboden hebben gekregen, maar hiervoor bedankte. In dit artikel zullen we 5 van die mensen opnoemen.

Leonardo DiCaprio (Spider-Man)

Leonardo DiCaprio is een erg veelzijdige acteur die met allerlei rollen uit de voeten kan. Toch hebben we hem nog nooit in een Marvel film gezien. Het blijkt echter dat de beste man ooit een aanbod heeft gehad om in de rol van Spider-Man te kruipen. Dit zou dan zijn voor Spider-Man film uit 2002.

Bron: Warner Bros. Pictures (via The Movie Database)

Naast Marvel bleek ook tegenhanger DC interesse in DiCaprio te hebben. Zij vroegen hem namelijk of hij interesse had om Robin te spelen in Batman Forever. Ook hier had hij geen interesse in.

Jason Momoa (Drax the Destroyer)

Er zijn echter ook acteurs die de ene superheld weigeren, om vervolgens een andere te kunnen spelen. Een goed voorbeeld hiervan is Jason Momoa, die gevraagd werd voor de rol van Drax the Destroyer in Guardians of the Galaxy. Hij vond echter dat hij al genoeg rollen had gespeeld ”waarbij hij allerlei make-up moest dragen en weinig kon zeggen” (denk bijvoorbeeld maar aan Khal Drogo in Game of Thrones).

Game of Thrones (Bron: HBO)

Een aantal jaar later bleek hij echter de rol van Aquaman op zich te nemen voor concurrent DC. Gezien de populariteit van dit personage is het achteraf eigenlijk wel een goede keuze geweest om destijds Drax te weigeren.

Matthew McConaughey (Ego the Living Planet)

Het Marvel Cinematic Universe kent vele kleurrijke personages, maar Ego is wellicht een van de meest bijzondere. Deze slechterik is namelijk, zoals de naam al doet vermoeden, een planeet met bewustzijn. In de tweede Guardians of the Galaxy film werd zijn menselijke vorm gespeeld door niemand minder dan Kurt Russell, bekend van onder andere de horrorklassieker The Thing.

Marvel Matthew Mcconaughey
Interstellar (Bron: Warner Bros. Pictures)

Toch bleek dat er eerst een andere grote acteur was gevraagd, namelijk Matthew McConaughey. Hij koos er echter voor om in plaats daarvan mee te werken aan boekverfilming The Dark Tower. Gezien deze laatste nogal een flop was zou het zomaar kunnen dat McConaughey na afloop spijt kreeg van zijn keuze. Toch is er natuurlijk altijd nog een kans dat Marvel hem in de toekomst nog een keer gaat vragen.

Joaquin Phoenix (Doctor Strange en The Hulk)

Als er één acteur is waarvoor het gezegde ”driemaal is scheepsrecht” van toepassing was, is het wel Joaquin Phoenix. Voordat de acteur in de huid van Batman schurk Joker kroop werd hij namelijk voor twee andere comic personages gevraagd. Het ging hier om Doctor Strange en Bruce Banner. Deze laatste kennen we voornamelijk vanwege zijn alter ego Hulk.

Joker Joaquin Phoenix 2
Joker (Bron: Warner Bros) Bron: Warner Bros.

Phoenix gaf aan dat hij overwoog om te tekenen, maar het idee hem uiteindelijk toch niet genoeg aansprak. En maar goed ook, want anders was hij misschien nooit betrokken geweest bij het aankomende Joker.

Tom Cruise (Iron Man)

Als jij een beetje bekend bent met door fans gemaakte parodiefilmpjes dan zal je vast weleens een video zijn tegengekomen waarin een jaren 90 variant van de Avengers te zien is:

In de bovenstaande video zien we onder andere Jeff Goldblum als de Hulk, Brad Pitt als Thor, Elijah Wood als Spider-Man en Tom Cruise als Iron Man. Het blijkt echter dat deze laatste ook echt in aanmerking voor die rol is gekomen. Tevens was hij ook in de peiling om de film te produceren.

Het was echter zo dat Marvel er een aantal jaar over deed om de rechten voor het personage terug te krijgen. Met als gevolg dat Cruise intussen zijn interesse voor de film was verloren. Daarnaast wilde Marvel dat het personage groter was dan de ster welke hem zou spelen, dus was een acteur als hem hoogstwaarschijnlijk toch afgevallen. Mocht jij dit stiekem wel jammer vinden dan kun altijd nog genieten van deze deepfake video waarin Tom Cruise in Iron Man scenes is verwerkt.

Meer Marvel

Mocht jij willen weten welke acteurs wel toegezegd hebben voor een Marvel film dan raden we je aan om ons artikel over The Eternals te lezen. Dit is namelijk een aankomende Marvel superhelden film waarin meerdere grote sterren te zien zullen zijn.

Daarnaast vind je het misschien interessant om te lezen met welke andere projecten Marvel in de nabije toekomst nog gaat komen. In dat geval kunnen we onze artikelen over Phase 4 en Phase 5 van het Marvel Cinematic Universe aanbevelen.

Bron

Reageer op artikel:
Leonardo DiCaprio als Spider-Man? Deze 5 acteurs wilde niet in Marvel films spelen!
Sluiten