Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Pop-Culture 30 apr 2020

Acteurs The Fresh Prince Of Bel-Air sinds 1996 voor het eerst weer samen

De cast van The Fresh Prince Of Bel-Air zou nooit meer bij elkaar komen. Nu tijdens de coronavirus hebben de acteurs elkaar toch opgezocht.

Als je in de jaren ’90 bent opgegroeid kun je onmogelijk The Fresh Prince of Bel-Air niet gezien hebben. In de serie speelde Will Smith een jongen die door zijn moeder vanuit Philadelphia naar zijn rijke oom en tante in Los Angeles wordt gestuurd. De Amerikaanse sitcom wist miljoenen mensen wereldwijd aan de buis te kluisteren.

24 jaar geleden

De laatste keer dat dat de cast bij elkaar was, was in 1996. Dat was tevens het jaar van het eind van de show. Jarenlang gingen er geruchten om de cast weer bij elkaar te krijgen, maar dat gebeurde maar niet. In de tussentijd zijn er verschillende acteurs uit The Fresh Prince overleden. James Avery, die de rol van Uncle Phil op zich nam, overleed in 2014 op 68-jarige leeftijd. Vorig jaar stierf acteur John Wesley, die Dr. Hoover speelde. Door het overlijden van Avery besloot de cast eerder nog om nooit meer een reünie te houden.

Nu, na 24 jaar is de cast van The Fresh Prince echter weer bij elkaar. Nou ja, niet echt bij elkaar, want dat is niet mogelijk door het coronavirus. Ze waren digitaal te gast in de nieuwe Snapchat show van Will Smith: Will From Home, waarin Smith verschillende zaken uit zijn leven laat zien. In de meest recente aflevering van de serie maken de neef en nichten van Will: Alfonso Riberio (Carlton Banks), Tatyana Ali (Ashley Banks) en Karyn Parson (Hilary Banks) hun opwachting. Ook is Daphne Maxwell Reid te gast, die zijn tante Vivian Banks speelde en daarnaast komen ook butler Geoffrey (Joseph Marcell) en DJ Jazzy Jeff (Wills vriend in de serie) in de show langs.

In het programma praten de acteurs over de tijd tijdens de opnames. Een van de gespreksonderwerpen is dat de acteurs nog steeds herkend worden in hun dagelijks leven. Zo blijft Alfonso Ribeiro voor velen nog steeds Carlton. Het is een van de redenen waarom Will dezelfde naam in de serie had als in het echt.

Spin-off

Vorig jaar melde The Hollywood Reporter dat Smith bezig is met een spin-off van The Fresh Prince of Bell-Air. Hoewel er veel geruchten rondgaan, is er nog niet veel bekend over het project waaraan gewerkt wordt. Ook is het onbekend of dezelfde acteurs mee zullen doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Unilad

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Acteurs The Fresh Prince Of Bel-Air sinds 1996 voor het eerst weer samen
Sluiten