Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 9 aug 2018

12 (nieuwe) actiefilms op Netflix die je gezien moet hebben

Netflix staat vol ellenlange series, documentaires en zoetsappige films. Soms heb je echter gewoon zin in een flink potje actie, zonder aan kwaliteit in te boeten. Dan ben je hier aan het juiste adres, want we hebben twaalf toppers van actiefilms voor je verzameld, die je direct op Netflix kunt checken.

The Negotiator (IMDb: 7.3)

Politieonderhandelaar Danny Roman heeft een topcarrière. Opdracht na opdracht rondt hij succesvol af, en iedereen draagt hem op handen. Tot zijn partner opeens bewijs vindt voor fraude in hun departement, en het leven van Danny volledig instort. Van onderhandelaar tot gijzelnemer: The Negotiator is een razend spannende klassieker vol actie.

John Wick (IMDb: 7.3)

De John Wick serie bestaat vanaf volgend jaar alweer uit drie delen. Bereid je voor op het derde deel door nog eens in het origineel te duiken, de film waarmee het allemaal begon. Keanu Reeves speelt in een van de meest slicke actiethrillers van het afgelopen decennium. De strak geregisseerde actie en meedogenloze vastberadenheid van Wick leveren een film op die voorbij vliegt.

Killer Elite (IMDb: 6.5)

Danny heeft zijn leven als huurling voorgoed achter zich gelaten. Althans, dat denkt hij. Wanneer zijn mentor en beste vriend wordt ontvoerd door een mysterieuze sjeik, komt hij voor een onmogelijke beslissing te staan. Laat hij zijn vriend sterven, of pleegt hij de moord die hem weer zijn oude wereldje in trekt?

Taken (IMDb: 7.8)

Bryan is sinds zijn scheiding des te strenger naar zijn dochter toe. De overbezorgde vader is dan ook allesbehalve tevreden mee wanneer zijn dochter naar Parijs besluit te gaan. Wanneer ze daar in de handen van criminelen belandt, wordt Bryan gedwongen om zelf het heft in handen te nemen.

Law Abiding Citizen (IMDb: 7.4)

Shelton treft na een verschrikkelijke inbraak zijn vrouw en kind aan, allebei dood, op brute wijze vermoord. Wanneer vervolgens blijkt dat de dader door een juridische deal er relatief makkelijk vanaf komt, knapt er iets in Shelton. Hij wil er hoe dan ook voor zorgen dat de dader de straf krijgt, die hij verdient. Bovendien moet iedereen die bij de rechtszaak betrokken is geweest, daarvoor boeten.

The Hurt Locker (IMDb: 7.6)

Amerikaanse elitesoldaten krijgen een zeer gevaarlijke opdracht in Irak. Ze moeten bommen ontmantelen, midden in oorlogsgebieden. Temidden de chaos spelen sergeant James en zijn team een levensgevaarlijk kat-en-muisspelletje met een onzichtbare vijand. De voelbare spanning en emoties maken The Hurt Locker een van de beste actiefilms van de afgelopen jaren.

IP Man (IMDb: 8.0)

Tijd voor een compleet ander type actiefilm. De eerste drie delen van de IP Man (ook wel bekend als Yip Man) staan op Netflix. De eerste film vertelt een waargebeurd verhaal, dat zich afspeelt in het China van de jaren dertig. IP Man wordt door zijn stad bewonderd om zijn sobere levenswijze en vechttechnieken, die hij gelukkig nooit hoeft in te zetten. Tot de invasie van Japan daar een bruut einde aan maakt.

Hot Fuzz (IMDb: 7.9)

Top-agent Nicholas Angel wordt opeens overgeplaatst van het bruisende Londen naar het saaie dorpje Sandford. Waar is de actie van het metropool gebleven? Bovendien wordt Angel ook nog eens gekoppeld aan een loser van een agent. Hij wil het bijna opgeven, wanneer een groots mysterie bewijst dat Sandford stiekem helemaal niet zo stoffig is, als Angel dacht.

 

The Warriors (IMDb: 7.7)

Tijd voor een klassieker! Cyrus is de charismatische leider van een straatbende, en wil de volledige controle over New York. Daarvoor zal hij echter de hulp van andere bendes nodig hebben, die allemaal hun eigen doelen hebben. Met zijn allen zijn ze drie keer zo talrijk als de politie, maar alles stort in wanneer een andere bendeleider cyrus neerschiet. Wat volgt is een spectaculair in beeld gebrachte oorlog.

13 Hours: The Secret Soldiers of Benghazi (IMDb: 7.3)

Deze recente topper gaat over een beveiligingsteam dat het Amerikaanse consulaat en een CIA-basis in Benghazi moeten beschermen. Dertien uur lang vallen terroristen de basis aan, en het beveiligingsteam bestaat uit slechts zes leden. Kunnen ze een gigantische ramp voorkomen?

Blade of the Immortal (IMDb: 6.8)

Manji raakt zwaar gewond, terwijl zijn jongere zusje voor zijn ogen wordt vermoord. Wanneer een mysterieuze vrouw hem eeuwige jeugd en onsterfelijkheid schenkt, is het tijd om eindelijk wraak te nemen. De daders komen al snel in beeld, maar blijken over wapens te beschikken die verder reiken. Blade of the Immortal zit vol meedogenloze actie en cinematografische achtbanen.

’71 (2014)

Het is 1971, en gewelddadige rellen woeden voort in de straten van Belfast. Een jonge Britse soldaat is door zijn eenheid achtergelaten, per ongeluk. Wie is vriend en vijand? De nieuwe rekruut zit midden in wat je praktisch een oorlogsgebied zou kunnen noemen. De nacht vormt een dodelijk landschap, waarbij het gevaar uit alle hoeken kan komen.

Reageer op artikel:
12 (nieuwe) actiefilms op Netflix die je gezien moet hebben
Sluiten