Action, Groupdeal en Aldi superaanbieding: draadloze gadget voor je smartphone

Groupdeal gooit wekelijks en ook dagelijks verschillende gadgets in de uitverkoop. De een is vooral opvallend en de ander voornamelijk handig. Wat alle gadgets en apparaten gemeen hebben is dat ze voor een scherpe prijs over de virtuele toonbank gaan. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we je niet willen onthouden. In week 16 is dat een draadloze UV sterilizer voor je smartphone en meer.

Je smartphone is net zo vies als een gebruikte wc-bril

Een wetenschappelijk onderzoek uit 2017 toonde aan dat je smartphone tien keer zoveel bacteriën bevatten als op de meeste wc-brillen. We raken de wc-bril liever niet aan met onze handen maar onze smartphone is zo ongeveer aan onze hand vastgelijmd. Of je het nou wilt toegeven of niet, we checken onze smartphone tientallen keren per dag. Om te voorkomen dat je smartphone een ware bacteriebom is en een broedplaats voor virussen kun je volgens Groupdeal deze UV smartphone sterilizer gebruiken.

Groupdeal’s deal: Draadloze UV smartphone sterilizer

Groupdeal’s UV sterilizer is een soort box waar je je smartphone in kunt leggen. Vervolgens maakt het gadget gebruik van een soort elektromagnetische straling, UV-V, om de smartphone te reinigen. Let wel op: reinigen en desinfecteren is niet hetzelfde. Reinigen vermindert het aantal bacteriën op een oppervlak en desinfectie elimineert veel of vrijwel alle micro-organismen die zich op dat oppervlak begeven.

smartphone steriliser group deal
Smartphone UV sterilizer (Afbeelding: Groupdeal)

Werkt een commerciële UV Sanitizer zoals deze van Groupdeal dan wel om bijvoorbeeld minder kans te lopen besmet te raken met het COVID-19 virus? Dat kun je volgens de wetenschap niet zo direct stellen. Ja, UV-C ligt maakt het virus kapot, maar dat betekent niet dat je direct kunt zeggen dat Groupdeal’s gadget de kans dat je het virus oploopt daadwerkelijk te klein. Het desinfecteren van je smartphone is simpel gezegd een te kleine maatregel met een te klein effect.

Desalniettemin is het wel lekker om al die bacteriën op je smartphone te doden met een apparaat als deze van Groupdeal. Het alternatief is namelijk een toestel dat viezer is dan de gemiddelde wc-bril.

Prijs: 29,99 euro

Deze week verkopen Groupdeal, Lidl, Aldi en Action nog veel meer handige en goedkope gadgets voor bijna niks. Benieuwd naar wat die zijn? Bekijk dan hier de beste gadgets die er in week 16 in de schappen liggen. Groupdeal verkoopt deze week bijvoorbeeld ook een e-bike en broodbakmachine.

Reageer op artikel:
Action, Groupdeal en Aldi superaanbieding: draadloze gadget voor je smartphone
Sluiten