Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Apple 28 aug 2021
Leestijd: 2 minuten

Action, Groupdeal & Aldi superaanbieding: MacBook Pro i5 voor een prikkie

Groupdeal gooit wekelijks en ook dagelijks verschillende gadgets in de uitverkoop. De een is vooral opvallend en de ander voornamelijk handig. Wat ze allemaal gemeen hebben is dat ze voor een scherpe prijs over de virtuele toonbank gaan. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we je niet willen onthouden. Groupdeal valt deze week op met een refurbished MacBook Pro i5.

Belangrijke voordelen van een refurbished laptop

Ja, dat zie je goed, een Apple MacBook Pro met i5-processor voor maar vijfhonderd euro. Oké, 499. En ja, dat zie je goed, deze MacBook is niet nieuw. Het is een refurbished exemplaar. En haak nou niet direct af omdat je geen ‘tweedehands’ laptop wilt. Er zijn namelijk veel solide argumenten voor het kopen van een refurbished laptop in plaats van een nieuwe.

Het belangrijkste argument heeft te maken met de impact op het milieu. Wanneer je een nieuwe laptop koopt draag je bij aan luchtvervuiling, watervervuiling, en verspilling. Doordat consumenten constant een nieuw item willen blijft de druk op producenten hoog op steeds nieuwe producten uit te brengen. Dit leidt tot overmatig gebruik van energie tijdens het creëren, fabricatie en verzending van al deze producten.

Apple MacBook Pro i1 Groupdeal
Apple MacBook Pro i5 (Afbeelding: Apple)

Doordat er 24/7 nieuwe elektronische producten worden geproduceerd en weggegooid groeit de hoeveelheid elektronisch afval op stortplaatsen. Dit vergroot het risico dat chemicaliën en giftige stoffen de bodem vervuilen.

Eerlijk is eerlijk: we hebben niet altijd het nieuwste van het nieuwste nodig. Een refurbished laptop kopen, zoals Groupdeal’s MacBook Pro i5, vermindert elektronisch afval en de druk op het gebruik van grondstoffen.

Groupdeal’s deal: MacBook Pro i5

Zo, nu we dat gezegd hebben kunnen we Groupdeal’s deal verder introduceren. De goedkope MacBook Pro heeft een 13.3 inch beeldscherm en draait op MacOS Catalina.

Deze laptop heeft het label ‘Green Choice Refurb’ wat betekent dat het een zo goed als nieuw product is. Naast de impact op het milieu heeft deze laptop kopen nog een groot voordeel: de lage prijs. Nieuw kosten deze laptops namelijk meer dan 1000 euro. Groupdeal’s exemplaar is voor jou voor slechts…

Prijs: 499,00 euro

Deze week verkopen Groupdeal, Lidl, Aldi en Action nog veel meer handige en goedkope gadgets voor bijna niks. Benieuwd naar wat die zijn? Bekijk dan hier 15 van de meest opvallende gadgets die er in week 34 in de schappen liggen, waaronder een Xiaomi activity tracker, een ijsmachine, Bluetooth soundbar en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!