Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Deals 4 apr 2019

Action, Lidl en Aldi superaanbieding van de week: multifunctionele Kamado barbecue

Het begint er buiten steeds zomerser uit te zien (ok met wat enige fantasie) en binnenkort is het hopelijk echt warm genoeg om lekker in de tuin te genieten van het eerste barbecue vlees van het jaar. Nu kun je natuurlijk voor je standaard houtskool bbq gaan, maar je zou dit jaar ook een Kamado barbecue kunnen proberen. Dit kun je zien als een soort luxe versie van je houtskool bbq en toevallig kun je er deze week één scoren bij Action.

Dankzij keramiek breder inzetbaar

Naast een luxe versie van de houtskool barbeque is een Kamado bbq ook wat uitgebreider in te zetten. Het grote verschil is dat het ding gemaakt is van gebakken en geglazuurd keramiek in plaats van metaal. Hierdoor wordt de warmte veel beter geïsoleerd en kun je rekenen op een veel constantere temperatuur. Daarnaast heb je ook meer controle over de temperatuur zelf. Dit zorgt ervoor dat je de bbq bijvoorbeeld ook kunt gebruiken als slowcooker. Ook kun je makkelijker aan de slag met stomen, koken en bakken dan met een standaard bbq. Uiteraard kun je ook gewoon grillen en het ding gebruiken waar het stiekem toch voornamelijk voor bedoeld is.

Action Kamado barbecue

Toch wat kwetsbaarder

De Kamado barbecue van Action is 38 x 38 x 48 cm groot en heeft een diameter van 13 inch. Hoewel het een keramische oven is, is het onderstel wel van ijzer gemaakt wat natuurlijk gewoon prima is. Omdat keramiek wel wat kwetsbaarder is dan metaal, moet je met je Kamado toch wat voorzichtiger zijn en in ieder geval ervoor proberen te zorgen dat hij niet omvalt. Dat zou overigens toch ook niet al te best zijn voor je hamburgers en worstjes.

Beschikbaar tot 9 april

Je kunt de Kamado barbecue tot 9 april bij Action scoren voor 88,88 euro en dan ben je zeker op tijd voor het bbq seizoen. Mocht je nou meer iemand zijn die van compacte dingen houdt, kun je ook voor de Knister Grill gaan. Deze compacte bbq kun je makkelijk meenemen op je fiets om bijvoorbeeld (met toestemming) in het park te gaan barbecueën.

Action

Reageer op artikel:
Action, Lidl en Aldi superaanbieding van de week: multifunctionele Kamado barbecue
Sluiten