Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Deals 12 okt 2021

Action, Lidl & Aldi superaanbieding: gadget voor op de elektrische fiets

Bij Action, Lidl en Aldi liggen iedere week allerlei apparaten en gadgets in de (online) schappen. Soms zijn ze een ietwat vreemd en in andere gevallen zijn ze multifunctioneel en handig. Vreemd of handig; aan de gadgets hangt vrijwel altijd een klein prijskaartje. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we je niet willen onthouden. In week 40 week helpt Aldi e-bikers veilig de weg op met deze lichtgevende e-bike helm.

Elektrische fiets: wel of geen helm dragen?

Het aantal ongelukken in het verkeer waarbij een elektrische fiets betrokken is stijgt nog steeds. De fietser zit vaak niet in de fout: de auto is vaker het probleem. Als fietser ben je veel kwetsbaarder dan als automobilist. Een botsing kan slecht aflopen; in dit artikel uit juli van de NOS vertelt neuroloog Marcel Ariës dat hij steeds vaker patiënten ziet op de IC met hoofd- en nekletsel door botsingen met een elektrische fiets.

In tegenstelling tot fietsen op een speed-pedelec, is een helm niet verplicht tijdens fietsen op een elektrische fiets. Dat betekent niet dat een helm dragen geen goed idee is. In tegendeel: het biedt je extra bescherming tegen ernstig letsel. In Nederland zijn we het niet gewend om te fietsen met een helm op. Wanneer we hier gewend aan raken kan e-biken een stuk veiliger worden. In Duitsland draagt men wel een helm op de fiets, zo weet ook Aldi. Aldi is fan. Daarom verkoopt het deze week een helm speciaal voor e-bikers.

Aldi e-bike helm
E-bike helm (Afbeelding: Aldi)

Aldi’s deal: e-bike helm

De helm die in week 41 bij Aldi in de schappen ligt biedt bescherming tegen hoofd-, nek- en hersenletsel. Daarnaast heeft het nog een handige functie voor extra veiligheid in het verkeer: een achterlicht en knipperlichtfunctie. Daardoor valt de fietser nog beter op. Het licht is op te laden via een USB-kabel en in te stellen met een afstandsbediening (beide zijn inbegrepen).

Aldi e-bike helm
E-bike helm (Afbeelding: Aldi)

Prijs: 59,99 euro

Deze week verkopen Lidl, Aldi en Action nog meer goedkope gadgets. Ben je benieuwd naar wat de zijn? Hier staan de meest opvallende gadgets uit week 41 voor je op een rij, waaronder een retro-platenspeler, broodbakmachine en Bluetooth in-ear oordopjes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Action, Lidl & Aldi superaanbieding: gadget voor op de elektrische fiets
Sluiten