Action, Lidl & Aldi superaanbieding: budget e-bike voor 999 euro

Uncategorized Lisanne Beijen 12 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Bij Action, Lidl en Aldi liggen iedere week allerlei apparaten en gadgets in de (online) schappen. Soms zijn ze een ietwat vreemd en in andere gevallen zijn ze multifunctioneel en handig. Vreemd of handig; aan de gadgets hangt vrijwel altijd een klein prijskaartje. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we je niet willen onthouden. In week 45 week is dat een budget elektrische fiets voor in de stad.

Lidl verkoopt een elektrische omafiets, alweer

We hebben deze ‘Nassau’ elektrische fiets al meerdere keren voorbij zien komen op Lidl’s webshop. Of de Duitse supermarkt een beetje te groot heeft ingekocht of dat de fiets zo succesvol is dat ze hem blijven inkopen is voor ons een vraag en voor Lidl een weet. Maar wat maakt het ook uit. Zoek je een simpele budget elektrische fiets voor in de stad? Dan is dit misschien de juiste e-bike voor je.

Het is natuurlijk de vraag of het een goed idee is om een goedkope elektrische fiets aan te schaffen. Voor drie keer het bedrag waarvoor deze fiets over de toonbank gaat scoor je namelijk al een goede fiets van een bekende en betrouwbare fabrikant. Als het op e-bikes aankomt is goedkoop soms inderdaad duurkoop. Het prijsverschil tussen duurdere elektrische fietsen en budget modellen zoals deze is vaak te herleiden naar de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Lidl NASSAU e-bike
NASSAU e-bike (Afbeelding: Lidl)

Goedkopere fietsen worden vaker in Aziatische landen gemaakt, waar sommige bekende en premium merken de meest onderdelen, en soms zelfs de hele fiets, in westerse landen maken. Een andere reden waarom sommige e-bikes goedkoper zijn, zit ‘m in de motor: elektrische fietsen in een lagere prijsklasse hebben vaker een voorwielmotor. Dit soort motoren zijn over het algemeen minder krachtig.

De aankoop van een budget elektrische fiets is niet altijd een slecht idee. Het ligt er namelijk aan waarvoor en hoe intensief je de e-bike wilt gebruiken. Zoek je een goedkope e-bike voor korte ritjes in en rondom de stad en maakt het gewicht van de fiets niet uit? Dan is een budget e-bike, zoals deze van Lidl, misschien een prima keuze.

Lidl’s deal: NASSAU e-bike 28” Cargo 3

Lidl’s elektrische fiets heeft het frame van de oude vertrouwde omafiets. Alleen is dit natuurlijk geen oude fiets. Het is een spiksplinternieuwe, mét accu en motor. De 250W motor zit in het voorwiel verwerkt en kan worden bediend via een LED-display op het stuur. De accu van deze elektrische fiets is onder de bagagedrager verwerkt. Dat is niet heel subtiel, maar voor 999 euro kun je niet alles hebben, hè. Wat je verder wel krijgt voor 999 euro zijn drie Shimano versnellingen die een rondje door de stad cruisen (of racen) nog wat soepeler maken.

Niet overtuigd? Zie hier nog 5 modellen die minder dan 1000 euro kosten.

Nassau elektrische fiets Lidl
Nassau elektrische fiets (Afbeelding: Lidl)

Prijs: 999,00 euro

Deze week verkopen Lidl, Aldi en Action nog meer goedkope gadgets. Ben je benieuwd naar wat de zijn? Hier staan de meest opvallende gadgets uit week 45 voor je op een rij, waaronder een budget hometrainer, Bluetooth oordopjes, gadgets om je warm te houden en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen