Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Deals 8 jan 2020
Leestijd: 2 minuten

Action, Lidl en Aldi superaanbieding: maak zelf olie met elektrische oliepers

De Action, Lidl en Aldi hebben wekelijks de meest vreemde, maar vaak ook handige, multifunctionele en goedkope gadgets. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we wat extra aandacht geven. De Lidl heeft deze week een lekkere aanbieding: een elektrische oliepers waarmee je zelf notenolie en andere lekkere goedjes kunt maken.

Lidl’s oliepers voor de culinaire doe-het-zelver

Waar we 10 jaar geleden de meeste producten nog kant en klaar in de winkel kochten, is dit tegenwoordig lang niet altijd meer het geval. Het is steeds gebruikelijker om zelf pindakaas, amandelmelk en notenboter te maken. En waarom ook niet? Het is een kleine moeite en het levert je een super vers eindproduct op met weinig of helemaal geen andere toegevoegde ingrediënten. De Lidl speelt slim in op dit veranderende consumptiepatroon met deze elektrische oliepers.

Er zijn manieren om met je eigen keukengerei olie en notenboter te maken. Mits je alle nodige aparte hebt natuurlijk, zoals een goede oven, keukenmachine, staafmixer en meer. Heb je die niet? Of heb je geen ruimte in je keukenkastjes voor al die apparatuur? Dan kun je ook voor een oliepers gaan die al het werk voor je doet.

Lidl elektrische oliepers
Elektrische oliepers (Bron: Lidl)

Koud of warm olie persen?

Deze elektrische oliepers van de Lidl perst noten en zaden koud. Een voordeel daarvan is dat vitaminen, aroma’s en voedingsstoffen goed behouden blijven. Wanneer je warm olie perst verkrijg je wel meer olie, maar blijven er minder vitaminen, aroma’s en voedingsstoffen bewaard. Daarom krijgt koud persen vaak de voorkeur over warm. Maar wees niet bang dat er met koud persen geen olie overblijft. De machine perst in 15 tot 20 minuten namelijk ongeveer 1100 ml olie. Daar kun je wel even mee vooruit.

De elektrisch oliepers is een complete set. Je krijgt er een oliereservoir, pulpreservoir, filter en reinigingsborstel bij. En dat allemaal samen voor 189,00 Euro.

Lidl oliepers
Elektrische oliepers (Afbeelding: Lidl)

Deze week verkopen de Lidl, Aldi en Action nog veel meer handige en goedkope gadgets voor bijna nop. Benieuwd wat die zijn? Check hier de goedkope en handige gadgets die je er in week 2 kunt scoren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!