Action, Lidl en Aldi superaanbieding: goedkope elektrische stadsfiets

Action, Lidl en Aldi verkopen wekelijks vreemde, maar vaak ook multifunctionele, handige en betaalbare gadgets. Zo nu en dan staat er een topper tussen die je niet mag missen. Lidl verkoopt deze week een elektrische fiets voor een spotprijs.

Lidl’s goedkope e-bike

De stijgende populariteit van de elektrische fiets is ook Aldi en Lidl niet ontgaan. Beide Duitse supermarktketens verkochten namelijk de laatste weken goedkope elektrische fietsen. Ook deze week is het weer raak. Bij Lidl scoor je deze week een elektrische fiets voor zo’n 1100 euro. Een koopje dus. Maar is deze goedkope elektrische fiets een goede koop? Of is het duurkoop?

elektrische stadsfiets e-bike Lidl damesmodel
Elektrische stadsfiets – damesmodel (Afbeelding: Lidl)

Elektrische fiets met voorwielmotor: simpele elektrische stadsfiets

De e-bike die deze week bij Lidl in de schappen ligt (of staat?) is een elektrische stadsfiets met 250 Watt voorwielmotor. De fiets is bedoeld om comfortabel mee door de stad te rijden. Verwacht dus geen enorm sterke e-bike voor al je lange fietstochten door de bossen en duinen. Een 250 Watt voorwielmotor is namelijk niet enorm sterk.

Het wattage van de motor heeft ook invloed op de actieradius van de elektrische fiets. Er zijn echter meer factoren die effect hebben op de actieradius; denk bijvoorbeeld aan het terrein waarop je fietst, je eigen gewicht en hoeveel je gebruik maakt van de trapondersteuning. Daarnaast speelt de accu ook een belangrijke rol. Deze elektrische fiets van Lidl heeft een Samsung 10,4 Ah 374 W accu. Ook dat is niet enorm sterk. Toch heeft deze e-bike genoeg power om er lekker op door de stad te fietsen. Daar is hij tenslotte ook voor ontworpen.

Lidl’s elektrische fiets heeft verder een aantal fijne functies. Denk bijvoorbeeld aan de drie Shimano-versnellingen met draaigreep-schakeling. De fiets heeft verder een LED-display waarop wordt weergegeven hoe het is gesteld met het laadniveau van de accu. Is de accu leeg? Dan fietst deze fiets hoogstwaarschijnlijk niet heel licht zonder trapondersteuning. Hij is echter weer opgeladen in 4 tot 6 uur waarna je weer snel op pad kunt.

elektrische fiets Lidl heren stadsfiets
Elektrische stadsfiets – herenmodel (Afbeelding: Lidl)

1099,00 euro

Deze week verkopen Lidl, Aldi en Action nog veel meer handige en goedkope gadgets voor bijna niks. Benieuwd naar wat die zijn? Check de beste gadgets die je er in week 29 kunt scoren dan hier.

Reageer op artikel:
Action, Lidl en Aldi superaanbieding: goedkope elektrische stadsfiets
Sluiten