Action, Lidl en Aldi superaanbieding: goedkope elektrische fiets

Action, Lidl en Aldi verkopen iedere week gadgets en apparaten in hun winkels en webshops. Soms zijn deze vreemd en opvallend en in andere gevallen zijn ze multifunctioneel en handig. Vreemd of handig; de gadgets hebben vrijwel altijd een kleine prijs. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we je niet willen onthouden. Deze week is dat een betaalbare e-bike.

Goedkope elektrische fiets

De elektrische fiets is verkrijgbaar in allerlei soorten en maten en met allerlei prijskaartjes. Al is het niet gebruikelijk een degelijke nieuwe e-bike voor minder dan 1500 euro op de kop te tikken. Lidl doet een poging het ongebruikelijke gebruikelijk te maken met deze Prophete e-bike 28” Premium. De e-bike kost namelijk slechts 1199 euro. Dat is een klein prijsje voor een ‘premium’ elektrische fiets. Maar hoe premium is Lidl’s e-bike eigenlijk?

Prophete e-bike premium Lidl
Prophete e-bike Premium (Afbeelding: Lidl)

Lidl’s deal: Prophete E-bike Premium

De elektrische fiets die we deze week in Lidl’s online schappen tegenkwamen heeft een 250 Watt middenmotor (van Blaupunkt) en een 13,8 Ah 450 Watt accu onder de bagagedrager. Deze zijn samen goed voor een actieradius van zo’n 140 kilometer. Tenminste, in de meest gunstige situatie.

Een accu onder de bagagedrager is een ietwat ‘ouderwetse’ oplossing voor de accu. Tegenwoordig is de accu vaak in het frame van de fiets verwerkt of, voor een betere verdeling van het gewicht, op het frame van de e-bike bevestigd. Maar voor deze prijs hadden we niet verwacht dat alle elektrische elementen volledig in Lidl’s e-bike waren verwerkt.

Op het stuur van de e-bike is een LCD-display bevestigd. Daarop kan de berijder uit verschillende functies kiezen. Welke functies dat zijn? Dat laat Lidl in het ongewisse. Of je deze Prophete Premium e-bike echt ‘premium’ vindt hangt af van waar je naar zoekt. Voor wie een simpele elektrische fiets zoekt voor dagelijkse ritjes naar de supermarkt en niet veel te besteden heeft is Lidl’s e-bike wellicht het overwegen waard.

Prophete premium e-bike Lidl
Prophete e-bike Premium (Afbeelding: Lidl)

Prijs: 1199,00 euro

Deze week verkopen Lidl, Aldi en Action nog meer goedkope gadgets. Ben je benieuwd naar wat de zijn? Hier staan de meest opvallende gadgets uit week 14 voor je op een rij.

Reageer op artikel:
Action, Lidl en Aldi superaanbieding: goedkope elektrische fiets
Sluiten