Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Betaalbare Tech 6 jul 2021

Action, Lidl & Aldi superaanbieding: budget elektrische mountainbike voor beginners

Bij Action, Lidl en Aldi liggen iedere week allerlei apparaten en gadgets in de (online) schappen. Soms zijn ze een ietwat vreemd en in andere gevallen zijn ze multifunctioneel en handig. Vreemd of handig; aan de gadgets hangt vrijwel altijd een klein prijskaartje. Zo nu en dan staat er een topper tussen die we je niet willen onthouden. In week 27 week is dat Lidl’s goedkope e-MTB.

Mountainbiken steeds populairder, maar niet zonder risico

Mountainbiken is een toffe bezigheid en sport. Dat ontdekten ook een groot aantal mensen in 2020 en in de eerste maanden van 2021. Ook ontdekten helaas veel beginnende mountainbikers dat het geen sport is om je roekeloos in te gedragen. Het afgelopen jaar hebben steeds meer mountainbikers zich namelijk bij de eerste hulp gemeld, zo blijkt uit een rapport van VeiligheidNL.

Het aantal mountainbikeblessures nam in 2020 68 procent toe ten opzichte van 2019. Dit komt mede doordat er steeds meer gemountainbiket wordt en er steeds meer beginners op de mountainbike zitten. Een beetje, of een beetje veel, voorzichtigheid geboden wanneer je voor het eerst op een mountainbike stap is daarom geen vreemd verzoek. Dit geldt zeker wanneer je voor het eerst op een elektrische mountainbike stapt.

e-MTB voor beginners van Lidl

Ook de populariteit van elektrisch mountainbiken neemt toe. Je koopt er deze week bijvoorbeeld zelfs een bij Lidl, uiteraard voor een kleine prijs. Met name de prijs en kwaliteit van de e-MTB maken het een goede optie voor beginners. Dat wil niet zeggen dat er automatisch mountainbike skills bij de e-bike worden geleverd. Rustig beginnen en oefenen met fietsen op een e-bike is altijd aan te raden.

e-mtb Lidl
Elektrische mountainbike (Afbeelding: Lidl)

Lidl’s deal: elektrische mountainbike voor een prikkie

Wat je krijgt voor 999 euro? Een e-MTB met onder meer een 250W Blaupunkt achterwielmotor, een 36V accu die op de onderbuis is bevestigd, Shimano hydraulische schijfremmen en vering in de voorvork, en een actieradius van zo’n 100 kilometer.

Lidl’s e-MTB is geschikt voor een avontuurlijke rit van de gebaande paden, maar je kunt hem natuurlijk ook gewoon gebruiken als een sportieve fiets voor je dagelijkse ritjes.

elektrische mountainbike Lidl
Elektrische mountainbike (Afbeelding: Lidl)

Prijs: 999,00 euro

Deze week verkopen Lidl, Aldi en Action nog meer goedkope gadgets. Ben je benieuwd naar wat de zijn? Hier staan de meest opvallende gadgets uit week 27 voor je op een rij, waaronder twee 65” smart tv’s (waarvan een een 4K), een opblaasbare jacuzzi en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Action, Lidl & Aldi superaanbieding: budget elektrische mountainbike voor beginners
Sluiten