Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Uncategorized 22 okt 2021
Leestijd: 3 minuten

Action, Lidl & Aldi superaanbieding: Elektrische omafiets voor minder dan €1000

Je kunt wekelijks bij Action, Lidl en Aldi terecht voor nieuwe apparaten en gadgets. Zoek je een budget Bluetooth hoofdtelefoon? Een handig keukenapparaat om je kook-skills mee naar een nieuw niveau te tillen? Of een scherp geprijsde e-bike? Dan is het zeker de moeite waard de (online) folders van deze winkels zo nu en dan te checken.

Soms zijn de apparaten en gadgets een beetje vreemd en in andere gevallen zijn ze juist multifunctioneel en handig. Dit laatste geldt zeker voor Lidl’s deal in week 42: een budget elektrische fiets.

Budget elektrische fiets: goedkoop én goede koop?

Voordat we Lidl’s budget e-bike uitlichten willen we het graag even over het volgende hebben: een goedkope elektrische fiets, is dat een goed idee of niet? Het prijsverschil tussen e-bikes onder de 1000 euro en duurdere e-bikes komt natuurlijk ergens vandaan. Er is een reden waarom duurdere e-bikes duurder zijn. Het prijsverschil is meestal te herleiden naar de kwaliteit van de gebruikte materialen.

Goedkopere fietsen worden vaker in Aziatische landen gemaakt, waar sommige bekende en premium merken de meest onderdelen, en soms zelfs de hele fiets, in westerse landen maken. Een andere reden waarom sommige e-bikes goedkoper zijn, zit ‘m in de motor: elektrische fietsen in een lagere prijsklasse hebben vaker een voorwielmotor. Dit soort motoren zijn over het algemeen minder krachtig.

Iets waar veel elektrische fietsen vaak niet op inleveren is de kwaliteit van de accu (let op: de kwaliteit is iets anders dan de capaciteit). Omdat e-bike accu’s nog relatief nieuw zijn is er nog geen enorme markt voor goedkope e-bike accu’s. Hierdoor is de accu op budget e-bikes vaak in verhouding een duur onderdeel. Om de elektrische fiets voor een kleine prijs te kunnen verkopen moet er dus bespaard worden op andere onderdelen en fabricage.

Lidl NASSAU e-bike
NASSAU e-bike (Afbeelding: Lidl)

De hamvraag

Betekent het bovenstaande dat een goedkope elektrische fiets kopen altijd duurkoop is? Nee. De aankoop van een goedkopere e-bike is niet per definitie een slecht idee. Denk voordat je een e-bike koopt goed na over waar je hem voor wilt gebruiken. Dat is een van de belangrijkste, al dan niet de belangrijkste vraag, om jezelf te stellen voor het maken van een goede keuze.

Wil je een e-bike voor korte ritjes in en rondom de stad? Dan is een budget e-bike, zoals deze van Lidl, misschien helemaal geen slecht idee.

Lidl’s deal: NASSAU e-bike 28” Cargo 3

Lidl verkoopt deze week twee verschillende budget elektrische fietsen: een elektrische mountainbike en deze elektrische omafiets. De elektrische omafiets heeft een 250W voorwielmotor en een LED-display op het stuur via welke een van de vijf levels van trapondersteuning te selecteren zijn. Daarnaast heeft de fiets ook drie Shimano versnellingen die bijdragen aan een soepel ritje cruisen (of racen) door de stad.

Nassau elektrische fiets Lidl
Nassau elektrische fiets (Afbeelding: Lidl)

Prijs: 999,00 euro

Deze week verkopen Lidl, Aldi en Action nog meer goedkope gadgets. Ben je benieuwd naar wat de zijn? Hier staan de 15 meest opvallende gadgets uit week 42 voor je op een rij, waaronder een hometrainer, opblaasbaar bubbelbad, slimme beveiligingscamera en meer.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Action, Lidl & Aldi superaanbieding: Elektrische omafiets voor minder dan €1000
Sluiten