Adam Sandler gaat basketbalfilm maken met LeBron James voor Netflix

Na het succes van The Last Dance richt Netflix zich opnieuw op het basketbal. De hoofdrol is weggelegd voor Adam Sandler.

De film heeft de naam Hustle en gaat over een Amerikaanse basketbalscout die onterecht ontslagen wordt, terwijl hij een groot buitenlands talent heeft ontdekt. Om het team het ongelijk te bewijzen, besluit hij om de speler zelf naar de Verenigde Staten te brengen.

NBA-ervaring

Regisseur van de film is Jeremiah Zagar, die eerder We the Animals maakte. Hij heeft de hulp ingeschakeld van niemand minder dan LeBron James. De basketballer moet ervoor zorgen dat het verhaal geloofwaardig is. Taylor Materne en Will Fetters hebben het script geschreven. Ook Materne is geen onbekende naam in de basketbalwereld. Hij schreef het verhaal in de storymode bij de game NBA 2K20. Fetters schreef mee aan A Star is Born. Materne bood het idee van de film eerder aan bij Netflix met toen nog de titel Legendary. De streamingdienst kocht de titel en vroeg Sandler of hij interesse in de hoofdrol. Vervolgens schakelde het Fetters in om het script nog verder op te poetsen.

Adam Sandler en Netflix

Sandler en werkte al eerder samen Netflix. Afgelopen januari maakten de twee een exclusieve deal voor vier nieuwe films die acteur met zijn bedrijf Happy Madison Productions gaat maken. Een van die films is Hubie Halloween waarin de acteur samen met Kevin James en Shaquille O’Neal schittert.

Sandler boekte recent succes met de rol van Howard Ratner in de film Uncut Gems. De productie van regisseur Benny Safdie scoorde een 90 op Metacritic. Sandler kreeg lovende kritieken voor misschien wel zijn beste acteerprestatie tot nu toe.

Wanneer de film uiteindelijk op Netflix verschijnt is nog onbekend. De productie is nog niet begonnen vanwege de coronacrisis.

Reageer op artikel:
Adam Sandler gaat basketbalfilm maken met LeBron James voor Netflix
Sluiten