Daniel Koster
Daniel Koster 19 okt 2016

ADE 2016 is zoveel meer dan dans: innovatieve en inspirerende ADE-evenementen

Het is woensdag 19 oktober en dat betekent maar één ding: ADE 2016 is van start gegaan. Vijf dagen lang staat Amsterdam op zijn kop. Waar velen denken dat dit event enkel voetjes van de vloer laat gaan is niets minder waar. Er zijn ook allerlei andere gave eventsom bij te wonen, zoals toffe talks, interessante workshops en een hackathon! Check het uit:

Yes, ADE 2016 is zoveel meer dan enkel uit je plaat gaan op de gaafste feesten. Maar wat is er nog meer te beleven? Wij geven je een aantal unieke opties. Mis ze niet. Met als tip van de sluier de officiële opening bij het Stedelijk Museum!

Hakken? Nee, hacken!

Tijdens ADE kun je hakken, maar ook hacken. Met de ADE Hackathon, een samenwerking van de Young Creators en DGTL, zullen ontwerpers, programmeurs en entrepreneurs zich samen gaan buigen over innovatieve uitdagingen in de dancescene.

Op 21 oktober zullen honderd deelnemers van één uur ‘s middags tot twaalf uur ‘s nachts zich met vijf uitdagingen bezighouden. Vet!

Het oog wil ook wat met ADE BeamLab

Events zijn veel meer dan muziek. De gehele visuele ervaring is ook de sh*t. Dat wordt met ADE BeamLab in kaart gebracht.

Op donderdag 20 oktober kun je bijvoorbeeld van de bazen van Noisia horen hoe ze samen een liveshow neerzetten of van Jaap Drupsteen hoe hij ervoor zorgt dat de beats met de visualisaties worden gesynchroniseerd.

Niet studeren maar wel leren met ADE University

Nee, je gaat toch niet in de schoolbanken zitten met ADE? Jazekers wel, want ADE University is dat dubbel en dwars waard. Natuurlijk is het ook niet zo dat je een beetje suf naar saaie colleges gaat luisteren. Vanaf woensdag tot en met vrijdag worden er allerlei gave events georganiseerd.

Wat dacht je van de innovatie rondom Joris Voorn, het verhaal achter Dekmantel en een workshop veilig feest vieren?

ADE Sounds Lab laat je de kunst en technologie achter de muziek zien

Het ADE Sounds Lab brengt je tot en met zondag alles rondom geluid, kunst en technologie. Het programma is zeer uitgebreid en alles wat je hartje begeert is er wel te vinden.

Je kunt de nieuwste audiogear proberen, live een drumrobot programmeren, een gave fotoserie van synthesizers checken en zoveel meer.

ADE 2016: er is nog zo veel meer

Wat nog het tofste is, is dat dit slechts een greep is uit alle andere gave dingen die je tijdens ADE kunt doen. Je hebt het al door, van inspirerende talks tot vette workshops en unieke exposities, ADE staat er vol mee. Wij raden je aan nog even op de website rond te kijken, daar kun je per thema per dag zien wat er allemaal gaande is. Enjoy!

Blijf je thuis met ADE? Ga dan lekker deze Britse Netflix-series checken. Ook kun je je eens heerlijk een avondje gaan vervelen. Dat laatste blijkt trouwens allerlei voordelen met zich mee te brengen…

Reageer op artikel:
ADE 2016 is zoveel meer dan dans: innovatieve en inspirerende ADE-evenementen
Sluiten