Adidas gaat volledig over op duurzame sneakers van gerecycled plastic

Lopen op een plastic flesje klinkt misschien lastig, maar als het aan Adidas ligt, doen we het in de toekomst allemaal. Het merk kondigt aan alleen maar gerecycled plastic voor hun producten te gaan gebruiken. Een nieuwe collectie duurzame sneakers wordt in samenwerking met Parley for the Ocean gemaakt.

Het bedrijf geeft zichzelf wel een paar jaar de tijd om te stoppen met nieuw plastic. Niet getreurd, bij de volgende lente- en zomervakantie kun jij al op duurzame sneakers lopen. In 2019 bestaat namelijk 41 procent van de producten uit gerecycled plastic. Maar helemaal cold turkey met nieuw plastic stoppen is onmogelijk voor het bedrijf, de 920 miljoen producten zijn voor de helft gemaakt van nieuw polyester.

Alleen nog gerecycled plastic voor Adidas

In 2024 moet het dan echt gedaan zijn met het nieuwe plastic. Niet alleen bij de producten zelf overigens, ook in de kantoren, outlets, warenhuizen en distributiecentra zal het niet meer gebruikt worden. Geschat wordt dat de verandering zo’n 36.000 kilo aan nieuw plastic per jaar bespaart.

Duurzame sneakers in samenwerking met Parley for the Ocean

Adidas is al langer een voorloper als het gaat om duurzaamheid. In 2016 werkte het merk ook al samen met milieuorganisatie Parley for the Ocean om schoenen te maken van plastic uit de oceanen. Vorig jaar verkochten ze daar 1 miljoen paar van. Ook willen ze schoenen zonder veters maken én alleen nog gebruik maken van duurzaam katoen. Meer foto’s bekijk je hier.

Positieve trend

Adidas volg met de duurzame sneakers een positieve trend. Steeds meer bedrijven zetten zich voor schonere oceanen en minder afvalplastic. Zo stopt Starbucks met rietjes van plastic, is LEG bezig met een transitie naar plantaardige LEGO en maakt Plastic Whale kantoormeubilair van afvalplastic uit de Amsterdamse grachten.

Reageer op artikel:
Adidas gaat volledig over op duurzame sneakers van gerecycled plastic
Sluiten