Daniel Koster
Daniel Koster Gadgets 10 dec 2015

Adidas komt met toffe 3D-geprinte schoen van plastic oceanisch afval

Dat we met 3D-printers en plastic materiaal gave producten tot stand kunnen laten komen is nu wel duidelijk. Dat we hier ook de oceanen mee kunnen sparen wellicht wat minder. Want waarom zou je zelf plastic produceren als je over de wereld heen allerlei plastic afval kunt vinden dat je prima kunt hergebruiken? Dat is wat Adidas in ieder geval al een tijdje denkt en waarom het bedrijf in samenwerking met Parley plastic oceanisch afval een beter leven inblaast.

Hippe schoenen van oceanisch afval

Parley is een bedrijf dat het vervuilen van onze oceanen probeert tegen te gaan. Vandaar dat zij het (op dit moment) ook zo goed kunnen vinden met Adidas. Adidas bedacht zich namelijk een korte tijd terug dat ze plastic afval prima kunnen gebruiken voor het fabriceren van schoenen. Door met de 3D-printer letterlijk een stap verder te zetten is de onderstaande schoen het resultaat. De zool is gemaakt uit gerecycled polyester en ander materiaal dat in visnetten wordt gebruikt. Ook de rest van de schoen is volgens Adidas uit plastic oceanisch afval gemaakt. Op deze manier laat je met het dragen van deze schoenen geen ecologische voetafdruk achter. Slim!

Hopelijk werkelijkheid worden

Het is nog niet zeker dat de schoenen ook werkelijk aan de voeten van de consument gaan prijken. Dat is wel de insteek natuurlijk en beide partijen maken zich daar hard voor. De schoenen zelf zien er in ieder geval tof uit dus wij hopen zeker dat ze het daglicht gaan zien. De tijd zal het ons leren!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Adidas komt met toffe 3D-geprinte schoen van plastic oceanisch afval
Sluiten