Rutger Houweling
Rutger Houweling Gadgets 11 jan 2018

Adidas verwerkt ov-chipkaart in nieuwe sneaker en laat je gratis reizen

Terwijl het in Nederland veel te lang duurt voordat onze ov-chip in de smartphone is geïntegreerd, kijkt Adidas naar andere mogelijkheden. De sneakerfabrikant heeft een sneaker ontwikkeld waarmee je een jaar lang kunt inchecken in het openbaar vervoer.

Je Adidas sneaker als ov-chipkaart

Adidas heeft de handen ineen geslagen met het Berlijnse vervoersbedrijf BVG. Gezamenlijk is er een sneaker ontwikkeld waarmee je een jaar lang met de bus, tram, metro en veerpont kunt reizen. Wel alleen in Berlijn en je mag de S-Bahn niet pakken. De Deutsche Bahn, oftewel de Duitse Spoorwegen is eigenaar van de S-Bahn en accepteert de Adidas sneaker niet als toegangsbewijs.

adidas

De Adidas EQT Support 93/Berlin is de schoen waar het allemaal om draait en komt op 16 januari op de markt. Het Berlijnse vervoersbedrijf BVG wordt op die dag 90 jaar oud, dus dat is een mooie aangelegenheid. De oplage zal uit 500 stuks bestaan en hangt er een prijskaart van 180 euro aan. Een koopje als je de gratis toegang in het openbaar vervoer meetelt. Je moet er ook voor naar Berlijn, want de schoen zal enkel en alleen in de Flagshipstore Berlin te koop zijn.

adidas
adidas

Er zit overigens geen échte ov-chipkaart in de schoen verwerkt. De schoen is aan een patroon te herkennen. Buschauffeurs en conducteurs moeten deze sneaker dus als toegangsbewijs accepteren. Het is echter maar te hopen dat de Adidas EQT Support 93/Berlin niet in verkeerde handen valt en in China wordt nagemaakt. Dan kunnen er ineens veel meer mensen voor een prikkie gratis met het openbaar vervoer reizen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Adidas verwerkt ov-chipkaart in nieuwe sneaker en laat je gratis reizen
Sluiten