Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Tech 19 okt 2017

Adobe slaat compleet nieuwe weg in met modernere versie van Adobe Lightroom CC

Adobe’s vlaggenschip voor fotografen is Photoshop, maar het simpelere Adobe Lightroom is misschien nog wel populairder onder fotografen. In dit programma kun je namelijk gemakkelijk kleuren en andere aspecten van foto’s manipuleren. Adobe heeft gisteren een compleet nieuwe versie van Lightroom CC gelanceerd waarin Adobe een nieuwe weg in slaat en de wolken in gaat.

Adobe Lightroom gaat de cloud in

De focus van de nieuwe Adobe Lightroom CC ligt op de gemakkelijke verbinding met de cloud. Dit in tegenstelling tot de oude versie waarbij bestanden werden opgeslagen op de harde schijf van je computer.

Deze vernieuwing van Lightroom zal voor veel fotografen geen probleem zijn, maar de oude versie van het programma blijft ook gewoon bestaan. Die wordt alleen ge-rebrand als Lightroom CC Classic.

Adobe gaat mee met nieuwe realiteit

De keuze van Adobe om een nieuwe versie van het populaire fotobewerkingsprogramma te lanceren is omdat het wil meegaan met de nieuwe realiteit van fotografen. Gebruikers verplaatsen nu steeds vaker foto’s naar hun telefoon en nemen over het algemeen ook meer foto’s dan voorheen. Met de nieuwe versie van Lightroom kun je, afhankelijk van welk pakket je koopt, tot een terabyte aan foto’s opslaan in de cloud. Deze fotobibliotheek kun je vervolgens vanaf al je apparaten bekijken.

Adobe Lightroom

Voor het herkennen en indexeren van foto’s maakt Adobe gebruik van zijn Sensei AI-platform. Deze beeldherkenning tagt foto’s automatisch voor je. Op die manier zijn foto’s gemakkelijker op te zoeken.

In deze nieuwe versie is het importeren van je fotos een stuk gemakkelijker; je kunt nu simpelweg je foto’s selecteren, op ‘add photo’ klikken, en je bent klaar. Het maakt namelijk niet echt uit waar je je foto’s opslaat. Je kunt je favoriete plaatjes natuurlijk nog wel onderverdelen in albums, die nu trouwens ook gemakkelijker met anderen te delen zijn.

Adobe Lightroom

Lightroom CC kost 12,09 euro per maand. Daarvoor krijg je standaard 20GB opslagruimte. Een abonnement met 1TB opslagruimte kost 24,19 euro per maand. Beide abonnementen bevatten Lightroom CC, Lightroom Classic CC en Photoshop CC. Als je aan Lightroom alleen ook wel genoeg hebt, dan kun je ook een abonnement afsluiten voor 12,09 euro voor alleen Lightroom CC 12TB.

Ben je klaar met het bewerken van je mooiste plaatjes? Dan komt deze app wellicht goed van pas om ze direct vanaf je computer te uploaden op Instagram.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Adobe slaat compleet nieuwe weg in met modernere versie van Adobe Lightroom CC
Sluiten