Photoshop te duur? Dan zijn deze 5 gratis alternatieven voor jou!

Waar Photoshop een ontzettend handig programma is, is het ook wel een vrij duur programma. Bij WANT gebruiken we het op dagelijkse basis en kunnen we bijna niet meer zonder, maar ook wij beseffen ons dat het programma best wat geld kost. Daarom hebben we het internet als een malle afgezocht naar de beste gratis alternatieven. 

5 beste gratis Photoshop alternatieven

Een programma als Adobe Photoshop is ontzettend handig, zeker wanneer je een creatieve baan hebt. Zo gebruiken wij het programma op de redactie op bijna dagelijkse basis en kunnen we bijna niet meer zonder. Maar om heel eerlijk te zijn schrikt het prijskaartje van dit programma ons best wel een beetje af. Adobe Photoshop is ontzettend tof, maar niet heel gunstig voor de portemonnee. Vind je het simpelweg te duur, dan snappen we dat dus volledig.

Maar dat Photoshop misschien geen optie voor je is, wil niet zeggen dat je niet creatief met beelden kan zijn op je computer of laptop. Er zijn een hoop programma’s waarmee je de klus meer dan prima geklaard krijgt en een stuk minder kosten. Sterker nog: er zijn een aantal hele toffe gratis varianten beschikbaar op het internet. Maar welke moet je hebben?

Wij hebben hier vijf verschillende gratis alternatieven voor Photoshop voor je op een rij gezet, waarmee jij hopelijk gewoon datgeen kan doen wat je in eerste instantie met het programma van Adobe wilde doen. Dit zijn ze:

#1 Photo Pos Pro

Als er een gratis alternatief is die het meest bij Photoshop in de buurt komt, dan is het Photo Pros Pro wel. Dit windows-programma is zeer geliefd onder de bewerkingsdeskundigen en biedt je een hoop toffe features. Zo is het mogelijk om objecten uit foto’s te verwijderen, je foto’s flink te finetunen en is kan je kleuren verwijderen. Met Photo Pros Pro kan jij je eigen foto’s ombouwen tot echte kunstwerken, en dat is misschien wel precies wat je zoekt.

5 Gratis Photoshop alternatieven

Photo Pos Pro is hier te downloaden.

#2 Pixlr

Net als het bovenstaande programma komt Pixlr ontzettend dicht bij wat Photoshop je te bieden heeft. Sterker nog: men noemt dit de gratis variant van het Adobe programma. Het mooie van Pixlr is dat deze niet alleen door middel van een app op je computer te gebruiken is, maar je het werk ook online kan doen. Daarnaast heeft de producent ook een iOS en Android uitgebracht, waardoor jij ten alle tijden aan de slag kan met je eigen projectje.

Pixler is via deze link gratis te gebruiken.

#3 GIMP

GIMP is ook een pareltje van het internet. Of jij een grafisch ontwerper bent, eigen artwork wilt creëren of simpelweg je foto’s wil bewerken: GIMP is je beste vriend! Het programma beschikt over de welbekend gereedschapskist die je ook uit Photoshop kent. Alle tools dus snel bij de hand en heel veel mogelijkheden om toffe beelden te maken. Wij zijn fan!

5 Gratis Photoshop alternatieven

GIMP is vanaf deze website gratis te downloaden!

#4 Inkscape

Inkscape is misschien niet meer het meest nieuwe programma, maar gaat door verschillende updates nog uitstekend mee. Het sterke van deze tool is dat er een grote community achter zit. Wanneer je dus een bepaald effect wil bereiken of simpelweg een tool niet kan vinden, zijn er genoeg mensen die je met alle liefde helpen. En dat is ook wat waard.

5 Gratis Photoshop alternatieven

Inkscape is via deze link gratis te downloaden!

#5 Paint.NET

Wie de titel van dit programma leest, zal waarschijnlijk direct denken dat we te maken hebben met Microsoft Paint. Ondanks het feit dat we de nostalgische kriebels krijgen bij het horen van die naam, is het programma wel degelijk anders. Het gaat om een fotobewerkingsprogramma dat wel alleen voor Windows werkt, maar je wel gewoon genoeg mogelijkheden biedt. Zo kun je met verschillende lagen werken en is het mogelijk om special effects aan beelden toe te voegen. Hoe chill is dat?

Paint.NET is via deze link te krijgen!

Reageer op artikel:
Photoshop te duur? Dan zijn deze 5 gratis alternatieven voor jou!
Sluiten