Lisanne Beijen
Lisanne Beijen Fotografie 24 jan 2018

Handig: dankzij update Adobe Photoshop CC selecteer je nu met een muisklik objecten

We weten allemaal dat Adobe Photoshop niet het meest gemakkelijke programma is om je foto’s mee te bewerken. Wie dit programma een beetje onder de knie wil krijgen moet het vooral vaak gebruiken en hier en daar wat tutorials raadplegen. Gelukkig denkt Adobe zelf ook mee aan het verbeteren en gebruiksvriendelijker maken van het programma Adobe Photoshop CC. De nieuwe functie die je werk een stuk gemakkelijker zal maken, werd in november al aangekondigd, en is er nu eindelijk.

Adobe Photoshop helpt selecteren

Gisteren is een update van het programma van Adobe gelanceerd. Dankzij de update heeft het programma nu betere ondersteuning voor high density monitoren, en is het programma nu beter compatibel met Microsoft voor wie gebruik maakt van Windows. Naast deze updates is er een update die het meest langverwacht en opvallend is: de Select Subject tool.

Deze nieuwe Select Subject tool maakt gebruik van Adobe’s Sensei AI-platform. Deze AI helpt bij het selecteren van een bepaald object. Het selecteren van een object is meestal een aardig tijdrovend en precies werkje. Ondanks dat het programma door de jaren heen wel verbeterd is, moet het selecteren van een object vaak nog handmatig gebeuren om er voor te zorgen dat het hele object wordt geselecteerd. Ondanks dat ook Select Subject niet geheel vlekkeloos werkt, is het wel een goede verbetering op de mogelijkheden die het Adobe Photoshop CC nu biedt voor het selecteren van objecten.

Adobe Photoshop

Minder handmatig selecteren

Een nadeel van de nieuwe functie is dat de tool de selectie voor je uitvoert, waardoor je er weinig meer handmatig aan kunt aanpassen. Als je nog geen ware Photoshop-pro bent dan is deze tool sowieso een uitkomst, en zal hij bijvoorbeeld een krullend kapsel beter kunnen selecteren dan jij dat nu wellicht doet (no offense). De update is nu beschikbaar. Benieuwd naar meer info over de update en andere toevoegingen aan het programma? Check dan hier de blog van Adobe. Wil jij het gebruik van Photoshop nog wat gemakkelijker maken? Dan zullen deze vijftien (gratis) plugins daar ongetwijfeld bij helpen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Handig: dankzij update Adobe Photoshop CC selecteer je nu met een muisklik objecten
Sluiten