Wesley Akkerman
Wesley Akkerman Apps 7 nov 2019
Leestijd: 2 minuten

Adobe toont AI-functie die zegt of een afbeelding gemanipuleerd is

Adobe experimenteert momenteel met enkele functies op basis van kunstmatige intelligentie, die mogelijk naar zijn eigen applicaties kunnen komen. Zo is er een functie getoond waarmee je kunt achterhalen of een afbeelding bewerkt is of niet.

De nieuwe, experimentele mogelijkheden zijn tijdens het Adobe Sneak-evenement gepresenteerd, tijdens de jaarlijkse Max-conferentie. De basis voor de nieuwe functies is het Sensei AI-platform. Met dit platform kunnen verschillende werkprocessen in een moderne werkomgeving versneld worden.

Experimentele functies van Adobe

Eén van de experimentele functies van Adobe wordt Go Figure genoemd, waarmee de bewegingen van personen snel vertaald kunnen worden naar digitale animaties. Deze functie is vooral handig voor videomakers.

Het is natuurlijk hartstikke tof dat dit soort dingen mogelijk is, maar hierdoor kunnen er potentieel meer verhalen op basis van foutieve informatie verspreid worden. Adobe realiseert dat het daarin een belangrijke rol kan spelen. Daarom is er een functie genaamd About Face, waarmee de pixels van een afbeelding geanalyseerd kunnen worden. Vervolgens kan het programma precies laten zien welke delen bewerkt zijn, zodat je zelf de conclusie kunt trekken of het plaatje misinformatie bevat of niet. Vooralsnog concentreert dit onderdeel zich op gezichten, vandaar ook de naam voor de functie: About Face.

De functie All In is er een voor de mensen die vaak een groepsfoto maken, maar graag ook zelf onderdeel zijn van de pret. Met All In kun je twee foto’s maken: eentje die je maakt achter de camera en eentje die je maakt voor de camera, waar je dus zelf op staat. Met Sensei kunnen beide afbeeldingen samengebracht worden, luidt de belofte.

Animators weten dat het een heel proces is lippen mee te laten bewegen met gesproken teksten. Sweet Talk kan dit niet oplossen, maar laat wel zien hoe het ook anders kan door gezichten van personages te identificeren in foto’s en schilderen. Wanneer je dan een audiobestand toevoegt, dan zal de persoon of het personage in beeld meebewegen op de gesproken tekst — en zelfs gezichtsuitdrukkingen laten zien.

Sound Seek is een optie waarmee je alle ‘euhs’ en ‘uhms’ uit een speech kan halen. Met een druk op de knop kun je dus allerlei ongewenste geluiden verwijderen.

En als laatste hebben we Awesome Audio, een functie voor Adobe Audition. Dat is het audiobewerkingsprogramma. Daarmee kunnen afleidende omgevingsgeluiden gefilterd worden, wat met name handig is voor de meer amateuristische geluidsopnamen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Adobe

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Adobe toont AI-functie die zegt of een afbeelding gemanipuleerd is
Sluiten