Mark Hofman
Mark Hofman Smart Home 24 jun 2019
Leestijd: 3 minuten

AEG AutoDose: hoe slim kan een wasmachine zijn?

Anno 2019 zijn producten slimmer dan ooit te voren. We bedienen onze lampen vanaf de bank, zien wie er voor de deur staan en laten ons huis automatisch de temperatuur bepalen wanneer we in de buurt zijn. Wat dat betreft kan de oude vertrouwde wasmachine niet ontbreken. Maar hoe slim kan deze nu precies zijn? Maak kennis met de AEG AutoDose! 

AEG AutoDose slimme wasmachine smart home

AEG AutoDose: zo slim kan een wasmachine zijn!

Het wassen van je kleren: je doet het een aantal keer per week. Het werkt eigenlijk hartstikke makkelijk: je gooit een lading kleding in de trommel, vult de wasmachine met wasmiddel, gooit er wat wasverzachter bij en de kleren komen brandschoon uit de machine. Maar met slimme thermostaten, deurbellen en lampen moet er anno 2019 toch wel een slim alternatief te vinden zijn voor deze handeling? De AEG AutoDose is dat slimme alternatief en zorgt ervoor dat wassen makkelijker gaat dan ooit te voren.

De nieuwe wasmachine van AEG zorgt er namelijk voor dat je ten alle tijden exact de juiste hoeveelheid wasmiddel en wasverzachter gebruikt voor je machine. Het idee achter dit systeem is dat je in een keer een hele fles wasmiddel en een fles wasverzachter kwijt kan in je wasmachine. Het resultaat is dat het slimme algoritme vervolgens zal bepalen hoeveel je per wasbeurt nodig hebt. Zit de trommel dus iets voller dan dat hij begin deze week zat, dan zal er bijvoorbeeld meer middel gebruikt worden om deze wasbeurt te voltooien.

AEG AutoDose slimme wasmachine smart home

Uiteraard kan zo’n slim systeem niet zonder een applicatie die alles voor je bijhoudt. Met een fles wasmiddel en een fles wasverzachter is het volgens AEG mogelijk om maar liefst 20x te wassen (meer als je kleine wasjes draait), maar die aantal keren ga je niet op een briefje bijhouden. Daarom beschikt de producent over de AEG Care app, waarmee je alles tot in de puntjes in de gaten houdt. Zo geeft de applicatie je bijvoorbeeld een seintje, door middel van een melding, wanneer het middel weer bijgevuld moet worden. Dat is niet alleen makkelijker voor jou, maar ook duurzamer.

Daarbij bepaalt de My AEG Care Advisor welk programma ideaal is voor je wasbeurt. Er wordt rekening gehouden met de hoeveelheid was, de vuilgraad en wat voor stof het precies is. Op deze manier krijg je niet alleen een gepersonaliseerd programma, maar weet je ook zeker dat de juiste hoeveelheid wasmiddel toegepast wordt.

Wat doet het met mijn kleding?

Wie zijn kleren overigens al tijden met dezelfde hoeveelheid wasmiddel wast, vraagt zich misschien af wat dit systeem met de kwaliteit van de kleren doet. Want zeg nou eerlijk: je wil niet te weinig wasmiddel bij je spijkerbroeken hebben. Gelukkig is het systeem dusdanig afgesteld dat AutoDose niet alleen goed is voor het milieu en de portemonnee, maar ook uiterst goed is voor de kleren. Doordat de technologie achter de AutoDose exact de juiste dosis hanteert, blijft de kwaliteit van je kleding ook goed. Zo blijven deze een stuk langer mooi dan wanneer dit niet gebeurt.

Kortom: de AEG AutoDose laat zien dat ook slimme wasmachines een prachtig onderdeel kunnen zijn van een smart home. Benieuwd geworden naar het apparaat, check dan zeker even de website van AEG voor meer informatie!

In samenwerking met AEG

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere zaterdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AEG AutoDose: hoe slim kan een wasmachine zijn?
Sluiten