Mark Hofman
Mark Hofman | LinkedIn Tech 18 aug 2019

Met deze gadget zijn vlekken in je kleding toch echt verleden tijd

Hardnekkige vlekken in kleding is voor niemand leuk. Je kan ze keer op keer in een wasmachine gooien, uitspoelen en ophangen: maar sommige boosdoeners weigeren gewoon te vertrekken. En voor die boosdoeners heeft AEG een nieuwe gadget op de markt gebracht.

Vlekken officieel ten einde met nieuwe gadget van AEG

We hebben allemaal wel eens het moment meegemaakt waarop een uiterst smerige, en vooral hardnekkige, vlek ons favoriete kledingstuk aan zijn einde heeft geholpen. AEG, de maker van o.a. slimme wasmachines, heeft ook over deze situatie nagedacht en brengt ons de Vlekkenpen.

De AEG Vlekkenpen gaat ervoor zorgen dat je favoriete kleding langer meegaat. Althans, dat is wat het bedrijf op papier belooft. In de pen wordt water en wasmiddel toegevoegd, om de ergste vlekken tegen te gaan. Het gaat om een ultrasonisch apparaat, wat betekent dat het mechanisme door kleine trillingen bestuurd wordt. Hierdoor worden de vezels deeltje voor deeltje losgemaakt en is deze dus makkelijker te behandelen in de wasmachine.

Goed om te weten is dus wel dat deze pen als voorbehandeling dient en dus niet de volledige oplossing is. Daarbij moet de vlek ook binnen 24 uur behandelt worden, anders heb je een permanentje in je kleding hangen. Daar staat dan wel weer tegenover dat je binnen deze 24 uur vlekken als rode wijn, koffie, thee, blauwe inkt en modder uit de kleding kan halen.

Naast het feit dat de vlekken makkelijker weggaan door het gebruik van de Vlekkenpen, is de behandeling ook wel degelijk sneller. Met zo’n 2 minuten is de voorbehandeling afgerond, wat simpelweg een stuk korter is dan een voorwasprogramma of een behandeling met de hand. Kortom: wie echt last heeft van vlekken, kan de boel aanzienlijk makkelijker fixen.

Het enige nadeel van de AEG Vlekkenpen is dan wel weer de prijs. Wie echt van zijn kledingvlekken af wil kan aan de haal gaan met deze gadget, maar moet daar dan vervolgens wel €119 voor neerleggen. Meer informatie is hier te vinden.

Reageer op artikel:
Met deze gadget zijn vlekken in je kleding toch echt verleden tijd
Sluiten