Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 januari 2018

Aeolus Robot veegt je vloer, ruimt je kamer op en brengt bier

CES 2018 is begin deze week van start gegaan. Elk jaar vind de techbeurs plaats in Las Vegas. Honderden nieuwe gadgets, auto’s en andere technologie worden er onthuld. Van futuristische televisies tot complete robots. Maak bijvoorbeeld kennis met de Aeolus Robot, van Aeolus Robotics. Dit gloednieuwe hulpje voor in huis komt nog dit jaar uit.

Maak kennis met Aeolus Robot: slimme robot voor in huis

Het gaat om een robot voor in huis, die niet alleen je kamer opruimt maar ook ondertussen de vloer stofzuigt. De basis van de robot is namelijk een slimme stofzuiger. Daar bovenop zit een romp, met twee multifunctionele armen. Voeg daar een indrukwekkende portie kunstmatige intelligentie en machine learning aan toe, en je hebt een knap staaltje technologie.

Aeolus Robot

Althans, als we de grootse beloftes van het ambitieuze bedrijf moeten geloven. Naar verluidt leert Aeolus Robotics jouw omgeving en gewoontes kennen. Daardoor moet jij als eigenaar uiteindelijk meer vrije tijd krijgen. Aeolus kan immers bijna elk repetitief taakje in je huishouden voor zijn rekening nemen. Dat klinkt als een voorlopig onmogelijke toekomstdroom. Toch beweert Aeolus Robotics het voor elkaar gekregen te hebben.

Laten we Aeolus echter nog niet afschrijven. Het ambitieuze bedrijf heeft nog alle tijd om de robot echt slim te maken, al zal het einde van 2018 snel naderen.

Kamers opruimen, opruimen en bier brengen

En ja hoor, ook deze megagadget is aangesloten op Amazon’s Alexa en Google Assistant. Je kunt dus met de Aeolus Robot communiceren, zoals je bijvoorbeeld ook met slimme speakers doet. Volgens de makers herkent de androïde  duizenden termen. Dankzij ingebouwde camera’s herkent de robot zelfs gezichten, en weet Aelous precies waar de vorige keer spullen zijn achtergelaten. De ultieme moeder dus.

Oh ja, ook mooie bonus: Aeolus Robot kan ook een biertje voor je halen. Nu het slechte nieuws: we hebben nog geen idee of het allemaal echt zo goed werkt. Sterker nog, Amerikaanse journalisten zijn zeer kritisch. Een demo achter de schermen toonde een strak gechoreografeerde routine, in plaats van een dynamische, slimme wisselwerking. Terwijl dat juist nodig is om dit soort oplossingen tot een succes te maken: een robot die echt intelligent en flexibel in jouw huishouden past.

Aeolus Robot

Gaat het echt lukken?

Laten we Aeolus echter nog niet afschrijven. Het ambitieuze bedrijf heeft nog alle tijd om de robot echt slim te maken, al zal het einde van 2018 snel naderen. Begin in ieder geval maar alvast met sparen. De bedenkers wilden geen uiteindelijke prijs vrijgeven, maar gaven wel een hint: Aeolus Robot kost evenveel als op vakantie gaan met een gezin van vier personen.

De toekomst is dus wellicht dichterbij dan we denken. Check voor alle andere onthulde gadgets, robots en auto’s van CES 2018 ons speciale dossier. Heb je trouwens de bizarre aankondiging van Dell al gecheckt?

Reageer op artikel:
Aeolus Robot veegt je vloer, ruimt je kamer op en brengt bier
Sluiten