Aeromobil zet hoog in: plannen voor zelfrijdende én -vliegende taxi’s

Een tijdje geleden lieten we jullie al de Aeromobil 3.0 zien: een kleine auto die in een wip verandert in een sportvliegtuigje. Het voertuig moet nog officieel goedgekeurd worden voor gebruik op de openbare weg (en in de lucht!), maar Aeromobil heeft op het SXSW-festival de toekomstplannen al uiteengezet. Erg interessant!

Het op de markt brengen van de 3.0 is nog maar de eerste stap. Het Slowaakse bedrijf is van plan om deze wagen zelfbesturend te maken. Niet alleen op de weg; op termijn moet hij zelfstandig op kunnen stijgen, vliegen én landen!

Als klap op de vuurpijl wil men van Aeromobil een geautomatiseerde taxidienst maken in de stijl van Uber en Lyft. Je bestelt een wagen, deze landt op een grasveld bij jou in de buurt, stijgt automatisch op en dropt je vlakbij je bestemming. Volgens Aeromobil is het technisch mogelijk, door de tech van zelfrijdende auto’s te combineren met een automatische piloot.

In een klein landje als Nederland heb je waarschijnlijk niet zoveel aan zo’n service, maar in grotere landen kan het behoorlijk handig zijn! Aeromobil is van plan om de 3.0 uiterlijk in 2017 op de markt te zetten. Daarna zal het waarschijnlijk nog wel een tijd duren voor je daadwerkelijk een ‘robotluchttaxi’ kunt bestellen.

Tussen de technische mogelijkheden en de realiteit zitten natuurlijk nog wel een aantal belangrijke stappen. Voorlopig mag een kleine drone niet eens overal rondzoemen, laat staan een computervliegtuig met passagiers aan boord!

Reageer op artikel:
Aeromobil zet hoog in: plannen voor zelfrijdende én -vliegende taxi’s
Sluiten