Robert Kroes
Robert Kroes Crypto 5 sep 2022
Leestijd: 3 minuten

Deze AEX-aandelen bieden meer rendement dan de Bitcoin

Nu de cryptoprijzen dalen wordt er veel gespeculeerd over het rendement van de Bitcoin (BTC). Daarom vergeleken wij vorige week al het rendement van beleggen in Bitcoin (BTC) met de winst die je kunt halen door te beleggen in andere assets. Tijdens het maken van die vergelijking viel ons op dat er diverse AEX-aandelen zijn die beter rendement bieden dan de Bitcoin. Uiteraard zetten we deze graag voor je op een rij.

In ons overzicht waarin we beleggen in Bitcoin (BTC) vergeleken met andere beleggingen zagen we dat de Bitcoin op lange termijn een goed rendement biedt dat eigenlijk nauwelijks geëvenaard kan worden. Toch is met goed zoeken op de AEX een ander beeld te vinden.

Bitcoin rendement in cijfers

Wie 5 jaar geleden Bitcoin (BTC) kocht kan een rendement van +372,75% noteren. De belegger die op 1 januari Bitcoin (BTC) kocht moest echter een verlies van 56,13% incasseren. De investeerder die vorige maand instapte heeft een verlies van 13,04% te verteren.

Als we dit vergelijken met de rendementen van aandelen op de AEX zien we dat er diverse aandelen zijn met een beter rendement. Wij zetten ze voor je op een rij.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency
Bitcoin (Afbeelding: Pexels / Alesia Kozik)

Elektriciteitsleverancier Alfen spant de kroon en verjaagt Bitcoin (BTC)

De cijfers die het meest opvallen zijn die van Alfen N.V. Dit beursgenoteerde bedrijf maakt met transformatorstations, energieopslagsystemen, laadpalen voor elektrische auto’s etc. allerlei oplossingen voor de energiesector.

Wie 5 jaar geleden een aandeel Alfen kocht kan een rendement van liefst 1.036,50% noteren. Ook de investeerder die in januari instapte heeft met 28.06% een mooie winst en over de afgelopen maand is het verlies met -0,18% een stuk kleiner dan dat van de Bitcoin (BTC).

ASM International N.V. klopt Bitcoin (BTC) ook

ASM International is een leverancier van productiemachines voor de halfgeleiderindustrie. Daarmee levert het bedrijf veel aan de tech-industrie. De koers van het aandeel is dit jaar dan ook lager. Wie de afgelopen maand een aandeel ASM International kocht moest een verlies van 6,55% noteren en wie op 1 januari instapte verloor 28,64%. Dit is minder dan bij de Bitcoin (BTC), maar haar plek op deze ranglijst dankt ASM International N.V. aan het rendement over 5 jaar. Dit ligt namelijk met 477,94% een stuk hoger dan dat van de grootste cryptomunt.

Eaze2pay NV blijft grootste cryptomunt net voor

Ook Eaze2pay, een transactieplatform voor betalingstransacties via smartphone, kent tot nu toe niet het beste jaar. Wie op 1 januari een aandeel kocht verloor tot nu toe 20,95%. Ook over de afgelopen maand was het rendement met -2,5% negatief. Het rendement over 5 jaar is met 385,41% echter nog steeds hoger dan dat van de Bitcoin.

Nu veel experts inschatten dat de cryptowinter nog niet voorbij is helpen deze cijfers jou wellicht bij jouw onderzoek naar mogelijke rendabele beleggingen.

Bitcoin crypto cryptocoins cryptocurrency, Google Chrome extensie
Crypto (Afbeelding: Pexels / Karolina Grabowska)

Op de hoogte blijven van de laatste koersontwikkelingen?

Je kunt de ontwikkelingen zelf steeds volgen met onze WANT analyses en overzichten. Uiteraard kun je ook de BTC en live cryptokoersen 24 uur per dag volgen als je real-time op de hoogte wilt blijven.

Let op: Wij geven nooit financieel advies, dus onze bijdragen kun je ook niet zo interpreteren. Doe altijd jouw eigen onderzoek en beslis op rationele gronden of, wanneer, waarin en hoeveel je wilt investeren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze AEX-aandelen bieden meer rendement dan de Bitcoin
Sluiten