20 afleveringen ter voorbereiding op Star Wars: The Clone Wars seizoen 7

Het mag dan nog even duren voordat het nieuwe seizoen van The Mandalorian op Disney+ verschijnt, maar gelukkig is er wel wat anders waar Star Wars fans op korte termijn van kunnen genieten. Het gaat hier om het nieuwe seizoen van The Clone Wars, een animatieserie die zich ook in het Star Wars universum afspeelt.

Gezien er momenteel al ruim 120 afleveringen zijn is het echter niet voor iedereen haalbaar om nog alles even terug te kijken. Gelukkig kwamen we onlangs een lijst tegen met 20 afleveringen die medewerkers van Disney+ zelf zouden aanraden om nog even te checken voordat je aan het zevende seizoen begint. Aangezien de gemiddelde episode slechts 22 minuten duurt is het wat ons betreft mogelijk om in een week weer bij te zijn.

Star Wars: The Clone Wars afleveringen die je moet zien

Mocht je geen zin of tijd hebben om de onderstaande The Clone Wars afleveringen allemaal te bekijken dan kunnen de korte beschrijvingen die we erbij vermeldt hebben je Star Wars geheugen misschien alsnog een beetje opfrissen.

Ambush (Pilot aflevering)

Zoals wel bij meer series het geval is kun je ook bij Star Wars: The Clone Wars het beste beginnen met de allereerste aflevering. Vandaar dat Ambush in deze lijst staat.

Rookies (seizoen 1, aflevering 5)

Het is aan clone officers Rex en Cody om hun unit klaar te stomen voor een aankomende droid commando invasie.

Landing at Point Rain (seizoen 2, aflevering 5)

We springen door naar seizoen 2. In deze aflevering leiden Obi-Wan, Ki-Adi-Mundi, Anakin en Ahsoka een aanval op een gigantische droid fabriek.

Weapons Factory (seizoen 2, aflevering 6)

Terwijl enkele leden van het Star Wars team de fabriek insluipen moet de rest het tegen een aantal “Super Tanks” opnemen.

Legacy of Terror (seizoen 2, aflevering 7)

Tijdens de missie wordt Luminara gevangen genomen en is het aan de rest om haar te bevrijden.

Brain Invaders (seizoen 2, aflevering 8)

Alsof er nog niet genoeg tegenslagen waren blijken de Jedi ook nog te moeten dealen met wormen die iemands brein kunnen overnemen.

The Mandalore Plot (seizoen 2, aflevering 12)

In deze aflevering blijkt Obi-Wan de aangewezen persoon om Duchess Satine of Mandalore te beschermen tegen een terroristische organisatie.

 

Voyage of Temptation (seizoen 2, aflevering 13)

Als blijkt dat er een verrader in het spel is die Satine in gevaar kan brengen is het aan Obi-Wan om erachter te komen wie het is.

Arc Troopers (seizoen 3, aflevering 2)

Anakin, Obi-Wan en Jedi Master Shaak Ti krijgen te maken met een enorme aanval die door General Grievous georganiseerd is.

Brothers (seizoen 4, aflevering 21)

In deze aflevering zien we Savage Opress opzoek gaan naar zijn verloren broer. Deze blijkt inmiddels echter een heel ander persoon te zijn geworden. Deze aflevering is waarschijnlijk aangeraden omdat je meer leert over de oorsprong van een bekende Star Wars-slechterik.

Revenge (seizoen 4, aflevering 22)

Gedreven door haat bedenken Darth Maul en zijn broer Savage Opress een plan om wraak te kunnen nemen op de Jedi.

Revival (seizoen 5, aflevering 1)

Darth Maul en Savage Opress gaan op oorlogspad en worden geconfronteerd door Obi-Wan.

The Gathering (seizoen 5, aflevering 6)

Ahsoka en Yoda voeren een bekend Jedi ritueel genaamd “The Gathering” uit.

Eminence (seizoen 5, aflevering 14)

Darth Maul en Savage Opress vormen een bondgenootschap met de terroristische Mandalorian organisatie ‘Death Watch’ om hun gemeenschappelijke vijanden uit te kunnen schakelen.

Shades of Reason (seizoen 5, aflevering 15)

De samenwerking tussen Darth Maul en de Death Watch zorgt ervoor dat ze Duchess Satine gevangen kunnen nemen. Al lijkt het erop dat het bondgenootschap tussen de twee partijen op zijn retour is.

The Lawless (seizoen 5, aflevering 16)

Darth Maul richt zijn pijlen op Obi-Wan Kenobi, die zijn geliefde komt redden.

Sabotage (seizoen 5, aflevering 17)

Als Ahsoka erin slaagt om Anakin te redden worden de twee teruggeroepen om een bomaanslag op de Jedi tempel te onderzoeken.

The Jedi Who Knew Too Much (seizoen 5, aflevering 18)

Als Ahsoka wordt beschuldigd van moord is ze genoodzaakt om de onderwereld in te vluchten.

To Catch a Jedi (seizoen 5, aflevering 19)

Terwijl ze haar best doet om de echte dader te vinden lijkt het sluiten van een deal de makkelijkste manier voor Ahsoka om haar onschuld te kunnen bewijzen.

The Wrong Jedi (seizoen 5, aflevering 20)

De rechtszaak rondom Ahsoka gaat van start en het ziet er niet goed uit voor de Padawan. Al kunnen haar vrienden wellicht wat voor haar betekenen.

Opvallend is dat er geen enkele aflevering van het zesde The Clone Wars seizoen in de lijst vertegenwoordigd is. Al is dat misschien omdat Disney ervan uitgaat dat dit bij de meeste Star Wars fans nog vers in het geheugen zit.

Alternatieve lijst

Mocht je 20 afleveringen nog steeds een beetje veel vinden dan is er gelukkig nog een ander alternatief. Er is een tijdje geleden namelijk een soortgelijke lijst op StarWars.com verschenen, maar dan met slechts 10 afleveringen.

Releasedatum The Clone Wars seizoen 7

Het zevende seizoen van Star Wars: The Clone Wars staat gepland om op 21 februari aan het Disney+ aanbod toegevoegd te worden. Meer Star Wars nieuwtjes check je in dit overzicht.

Reageer op artikel:
20 afleveringen ter voorbereiding op Star Wars: The Clone Wars seizoen 7
Sluiten