Sam Dille
Sam Dille Apps 17 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Deze 5 apps helpen je op weg met afvallen door Intermittent Fasting

Intermittent fasting is een dieetmethode die steeds populairder wordt. Het is een manier van afvallen die soms best lastig kan zijn. Je moet namelijk een deel van de dag vasten. De tactiek wordt beschouwd als effectieve manier om in een korte tijd veel gewicht te verliezen.

Met de komst van de nieuwe dieetmethode zijn er veel nieuwe apps op de markt gekomen om kersverse diëters te helpen met afvallen.

Intermittent fasting: deze 5 apps helpen je met afvallen

Het kan alleen knap lastig zijn om tussen al dat aanbod een goede optie te vinden. Gelukkig hebben wij het werk al voor je gedaan. Hier zijn de vijf beste apps voor intermittent fasting.

1. DoFasting

De DoFasting-app heeft een handige tracker die precies aangeeft wanneer je wel, en niet moet eten. De tool heeft verschillende reeksen, die bepalen hoe lang je moet vasten: 12 uur vasten, de 16: 8-methode en het Warrior-dieet. Deze app helpt je om op het juiste spoor te blijven. Bovendien vind je in de app recepten die ideaal zijn om te eten tijdens het afvallen en kun je zelf maaltijdplannen maken.

Download de app hier

2. Afvallen met BodyFast

BodyFast staat bekend om zijn kennishub en verrassende content. De app biedt je persoonlijke en dagelijkse coaching. Het kan je helpen om gemotiveerd te blijven en snel resultaat te krijgen. Bovendien heeft de app leuke wekelijkse uitdagingen en doelstellingen. De app heeft een betaalde versie en  een gratis variant met beperkte functies. Zo probeer je de applicatie eerst op je gemak.

Download de app hier

3. Fastient

Fastient is ideaal als je alle gegevens van jouw afvalproces op één plek wil bewaren. De journaling-functie op de app is uniek en maakt het mogelijk om met de vrije hand notities te maken. Je slaat bijvoorbeeld recepten op en houdt dagboeken bij. Het helpt je enorm om up-to-date te blijven tijdens het afvallen.

Download de app hier

4. Zero

Zero is dé intermittent fasting app voor beginners. Als deze manier van diëten nieuw voor je is, kan je verdwaald raken in alle informatie die je op het internet vindt. Gelukkig krijg je op deze app persoonlijke begeleiding van echte experts.

Zero heeft ook een handige voortgangstracker die je elke dag herinnert aan je vast- en eetschema. Daarnaast gebruik je de Zero-app heel makkelijk naast andere apps, zoals Apple Health en Fitbit.

Download de app hier

5. Sunrise Fasting

Als je op zoek bent naar een gratis app om af te vallen, dan is de Sunrise Fasting-app je beste optie. De timer op Sunrise helpt je om je vastentijd bij te houden en herinnert je eraan wanneer het tijd is om te eten. De app houdt je geschiedenis en voortgang bij. Zo wordt afvallen een stuk makkelijker zonder dat het je een cent kost!

Download de app hier

Alleen sporten in het weekend heeft positieve invloed op je gezondheid

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!