Sam Dille
Sam Dille Wetenschap 11 feb 2023
Leestijd: 2 minuten

Afvallen lukt dankzij deze pil, maar het komt met een heel groot nadeel

Op social media gaat een wondermiddel rond voor het afvallen. Het medicijn met de naam Ozempic is volgens veel mensen de sleutel tot een slank lichaam. Maar dit is waarom je het toch beter niet kunt gebruiken.

Het middel is eigenlijk niet bedoeld om mee af te vallen. Het is namelijk speciaal ontworpen om de insulinespiegel van mensen met diabetes type 2 op peil te houden. De meeste artsen raden het af om Ozempic te gebruiken als hulp bij het afvallen. Het komt namelijk met een hele vreemde bijwerking die bekend staat als het ‘Ozempic-gezicht’.

Dit is waarom je deze pil niet moet gebruiken bij het afvallen

Ozempic bootst het eiwit peptide 1 (GLP-1) na. Dat eiwit zorgt ervoor dat het insulinegehalte in het bloed wordt verhoogd en de bloedsuikerspiegel stabiel blijft. Maar dit zorgt vaak voor minder honger. Mensen die veel Ozempic gebruiken, eten dus doorgaans minder, waardoor ze sneller afvallen. Op de Ozempic-website staat duidelijk vermeld dat dit middel geen medicijn is voor gewichtsverlies, het is namelijk bedoeld tegen diabetes.

Toch zijn er veel mensen die het actief gebruiken om mee af te vallen. Sommige gebruikers claimen dankzij de medicatie tot 6 kilo zijn afgevallen. Maar dat gaat wel samen met een groot nadeel.

@suigeneris82

THANK YOU @newyorkendocrinology for clarifying this!!🙌🏾🙌🏾 #wearenotatrend #obesitymedicine #obesityepidemic #QuakerPregrain #obesitykills #obesityinamerica #ozempicforweightloss #ozempicface #foryoupage #fyp #weightloss #mounjaroweightloss #mounjarojourney #mounjarotok #blackgirlonmounjaro #mounjaroprescription #mounjarojourneywithsui #tirzepatide #blackgirlonmounjaro #ReadySetLift #mounjaroupdate #glp1 #trulicity #wegovy #victoza

♬ original sound – Aisha

Als je bezig bent met afvallen, heeft dit bijna altijd gevolgen op hoe je gezicht eruit ziet. Of je nu een streng dieet volgt, veel sport of een maagverkleining doet. Dit heeft vaak te maken met het vetgehalte in het gezicht. Vet zorgt ervoor dat een gezicht er jong en fris uitziet.

Flinke nadelen aan Ozempic

Maar als dat vet er in een korte tijd afgaat, zoals bij een Ozempic-behandeling, kan dit leiden tot een oudere uitstraling. Naarmate je lichaamsvet verliest, zakt de huid iets in en vallen rimpels sneller op. Daar ben je na al dat afvallen waarschijnlijk niet zo blij mee.

Toch is er een nog veel grotere een reden waarom je het absoluut niet moet nemen, het medicijn heeft nog flinke andere bijwerkingen zoals geïrriteerde darmen. Het kan in het uiterste geval zelfs leiden tot alvleesklierontsteking, en netvliesbeschadiging. Neem zulke medicijnen dan ook nooit zonder aanraden van een arts.

Opmerkelijk: man lapt miljoenen om 27-jaar jonger te worden en het…werkt?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Afvallen lukt dankzij deze pil, maar het komt met een heel groot nadeel
Sluiten