Malou van Oosterhoud
Malou van Oosterhoud 21 sep 2016

Eureka! Ietwat aparte manieren die je volgens de wetenschap laten afvallen

Eens in de zoveel tijd staan we voor de spiegel en vinden we dat er wel een kilo of wat af mag. We weten allemaal dat genoeg bewegen en gezond eten helpen bij afvallen. Kende je deze ietwat aparte, maar wetenschappelijk bewezen manieren ook al?

A vino a day keeps the fat away

Twee van elkaar losstaande onderzoeken van Harvard en Washington University hebben aangetoond dat het drinken van een glas rode wijn voor het slapen gaan helpt met afvallen. Dit heeft te maken met het feit dat je eerder op gewicht blijft. Rode wijn bevat de stof resveratrol die ervoor zorgt dat vet minder snel wordt opgeslagen. Eén wijntje voor het slapen gaan kan dus prima. Santé!

Warm water

Veel mensen hebben een ochtendroutine. Eerst naar de wc, eerst douchen, eerst ontbijten… Het verschilt per persoon. Toch is het het slimste om direct na het opstaan een glas warm water naar binnen te knallen, met of zonder citroen. Warm water zorgt er namelijk voor dat je lichaamstemperatuur eerder op pijl is en dat is weer beter voor je metabolisme. Het resultaat is dat je gemakkelijker calorieën verbrandt, minder vet opslaat en dus afvalt.

Bakkie pleur

We schreven eerder al over de effecten van koffie. Eén van de minder bekende feiten is dat je er ook van kunt afvallen. Tenminste, als je het zwart drinkt. In koffie zitten antioxidanten en cafeïne die je metabolisme een boost geven net als het vetverbrandingsproces.

Kleine borden

Als je minder wil eten, is het slim om kleinere borden te kopen. Het is bewezen dat mensen met kleinere borden geneigd zijn minder te eten. Minder eten is minder wegen.

Tandenpoetsen, flossen

Het is ook bewezen dat mensen die hun tanden poetsen en/of flossen nadat ze hebben gegeten (wacht wel even vijftien minuten anders gaat je glazuur eraan) minder snel weer iets anders eten. Je zult dus eerder een dessert overslaan, of dat extra stukje kaas. Heel nice! Niet alleen fijn voor je gewicht en tanden, ook voor je gesprekspartner.

Meer afvallen

Mocht je graag willen afvallen en nog een extra steuntje in de rug willen dan is misschien de DietSensor nog wat voor je. Het apparaat kan je precies de voedingswaarde vertellen van het broodje dat je net hebt gegeten. Fijn als je dat wilt bijhouden. Scheelt je weer nadenken. Altijd fijn.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
Eureka! Ietwat aparte manieren die je volgens de wetenschap laten afvallen
Sluiten