Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 21 aug 2019

Klassieke pc-game Age of Empires II: Definitive Edition komt in november

Age of Empires is een absolute gameklassieker. Zeker wanneer je bent opgegroeid met de pc is de kans zeer groot dat je dit hebt gespeeld. Zowel het eerste als het tweede deel uit de reeks wordt opnieuw uitgebracht. Waar het origineel nu beschikbaar is om opnieuw te beleven, daar heeft Microsoft bekendgemaakt gemaakt dat Age of Empires II: Definitive Edition in november moet gaan verschijnen.

Age of Empires II: Definitive Edition in november

Op 14 november is het tijd om los te gaan met Age of Empires II: Definitive Edition. Dit is tijdens de Gamescom bekendgemaakt. De game is dan zowel op Steam als op de Xbox Game Store te koop. Wanneer je een actief Xbox Game Pass-abonnement hebt, dan is het mogelijk om hem daarmee gratis in huis te halen. De game is voorzien van een 4K-resolutie, zodat hij er goed uit ziet op grotere schermen, terwijl het tegelijkertijd nog wel de klassieke look behoudt. Ook maakt de game gebruik van volledig geremasterde audio.

Uiteraard kun je in Age of Empires II: Definitive Edition hetgeen beleven dat in het origineel zat. Maar er wordt met The Last Khans ook een nieuwe campagne aan de game toegevoegd. Op die manier kun je nog een paar extra avonturen beleven. Volgens de ontwikkelaar is er op deze manier meer dan 200 uur gameplay in de titel verwerkt. En dat is eigenlijk alleen maar langer wanneer je oneindig doorgaat met alle sandbox-mogelijkheden om telkens nieuwe potjes te spelen. Dat is mogelijk tegen de computer, maar ook in een multiplayer-stand. Daarbij is het dan weer goed om te weten dat de game crossplay ondersteunt. Spelers die de game op Steam spelen hebben zodoende de mogelijkheid om tegen Microsoft Game Store-spelers te strijden en vice versa.

Age of Empires II: Definitive Edition
Age of Empires II: Definitive Edition (Bron: Microsoft)

Daarbij heb je de keuze uit 35 verschillende beschavingen, met allemaal zijn eigen voor- en nadelen. Bekijk hieronder een paar screenshots van de game.

Age of Empires II: Definitive Edition
Age of Empires II: Definitive Edition (Bron: Microsoft)
Age of Empires II: Definitive Edition (Bron: Microsoft)
Definitive Edition (Bron: Microsoft)

Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Klassieke pc-game Age of Empires II: Definitive Edition komt in november
Sluiten