Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Gaming 12 nov 2019

Age of Mythology keert mogelijk terug in volledig nieuw jasje

Microsoft heeft, mede dankzij de toevoeging van de Xbox Game Pass, gaming op de pc weer ontdekt. Als mede gevolg daarvan zouden oude games kunnen terugkeren, waaronder Age of Mythology.

Dat liet Adam Isgreen weten in een gesprek met PCgamer. Isgreen is daarbij als creative director verantwoordelijk voor Age of Empires, waarvan het tweede deel binnenkort een Definitive Edition krijgt.

Age of Mythology zou terug kunnen keren

In 2014 kreegt Age of Mythology overigens al wel een HD Remaster, dus als je deze strategische klassieke game vandaag de dag zou willen spelen, dan is dat goed mogelijk. Maar je zou eigenlijk iets meer willen. Een echte Definitive Edition bijvoorbeeld of zelfs een reboot van de serie. Volgens Isgreen zijn die mogelijkheden er. Hij vindt het concept van de mythologische setting in elk geval erg interessant. Als het aan hem ligt zijn er vele mogelijkheden om de game-reeks terug te brengen. Volgens hem zou het vooral gaan om de vraag of fans er op zitten te wachten. Als dat positief is, dan zou de mogelijkheid er wat hem betreft zijn.

Age of Mythology
(Bron: Microsoft)

Tot die tijd zullen we het nog even moeten doen met een andere Age of-game in de vorm van Age of Empires 2: Definitive Edition. Deze verschijnt op 14 november en de verwachting is dan dat een groot deel van het ontwikkelteam zich op een nieuw project gaat richten. En dat zou dus best de terugkeer van Age of Mythology kunnen betekenen. Tegelijkertijd is het ook zo dat Microsoft al in 2017 had aangekondigd om met Age of Empires 3: Definitive Edition te komen. Maar na die aankondiging is het eigenlijk best wel stil geworden rondom dat project en is het dus maar de vraag of daar iets van gaat komen.

Wil je meer lezen over alles dat te maken heeft met gaming? Bezoek dan hier onze uitgebreide overzichtspagina.

Reageer op artikel:
Age of Mythology keert mogelijk terug in volledig nieuw jasje
Sluiten