Ilona Braam
Ilona Braam | LinkedIn Tech 2 jul 2019

Deze AH robot komt binnenkort je lunch op de campus droppen

In maart van dit jaar presenteerde Albert Heijn tijdens de Digital Food Conference van Emerce en Foodlog zijn kersverse bezorgrobot Aitonomi. De robot is ontwikkeld door TeleRetail en Machiel Tiddens liet tijdens de conferentie namens de supermarktketen weten dat het ding in de toekomst ingezet zal worden om helemaal zelfstandig lunchproducten rond te brengen. Deze maand is het dan eindelijk zover en staat Aitonomi klaar voor de eerste praktijktest. Deze zal gaan plaatsvinden op de High Tech Campus in Eindhoven.

Lunch afgeleverd door een robot

De High Tech Campus is natuurlijk een uitstekende plek om de bezorgrobot te testen en niet alleen omdat iedereen daar toch al bezig is met tech. Ook belangrijk is dat het om een privé terrein gaat, waardoor de robot nu nog geen rekening hoeft te houden met bijvoorbeeld allerlei verkeersregels op de openbare weg. Uiteraard is Aitonomi wel uitgerust met verschillende sensoren, zodat het ding niet tegen mensen of objecten aanbotst en zijn weg zelfstandig kan vinden naar de plek waar hij een bezorgafspraak heeft.

AH robot Aitonomi

Vanaf midden juli

De test zal gaan plaatsvinden in week 29 en 30, wat betekent dat de robot van 15 tot 26 juli op de campus rond zal rondrijden. De bedoeling is dat hij op werkdagen de lunch op de campus zal verzorgen. De boodschappen bevinden zich onder een klep en de praktijktest zal uitwijzen of het systeem goed werkt. Het moet bijvoorbeeld niet zo zijn dat hongerige klanten extra lunchproducten uit de klep pakken, die bij een andere bestelling horen.

Zoals we weten is ook Amazon al een hele tijd bezig met het bedenken van het ideale bezorgsysteem. Zo vliegen er al een tijdje drones rond om pakketjes te bezorgen. Ford wil het autonoom bezorgen van pakketjes echter naar een heel ander niveau brengen en ziet een toekomst voor zich waarbij bezorgrobots en autonome auto’s samenwerken om helemaal zelfstandig je pakketjes voor de deur af te leveren.

Distrifood

Reageer op artikel:
Deze AH robot komt binnenkort je lunch op de campus droppen
Sluiten