Äike T: nieuwe elektrische step laadt als een Android-smartphone

Elektrische auto's Wesley Akkerman 7 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Een startup uit Estland, genaamd Äike, presenteert zijn elektrische step. Dit model laad je op alsof het je favoriete Android-smartphone is. De speciale step heeft een prijskaartje van 999 euro, maar die prijs gaat omhoog wanneer je een verzekering toevoegt. Ook kun je de kleur aanpassen, maar dat kost uiteraard extra.

Äike neemt momenteel slechts vijfhonderd pre-orders aan. Mocht je zo’n elektrische step willen, dan moet je er snel bij zijn. Na het bestellen moet je tot november 2022 wachten; dan verstuurt het bedrijf de eerste modellen. Het voertuig is gemaakt met duurzaamheid en milieuvriendelijkheid in het achterhoofd.

De elektrische step uit Estland

De elektrische step kan een gewicht hebben van maximaal 150 kilo. De 10″-banden bieden bovendien weerstand tegen scherpe objecten. Ook is het apparaat tot op zekere hoogte waterdicht. Met een IPX5-certificaat op zak kan die door plasjes water rijden. Maar gooi hem niet voor de grap in het zwembad.

Qua beveiliging zit het ook wel snor. Wanneer iemand de elektrische step van Äike probeert te stelen, dan gaat er een alarm af. Daarnaast activeert het systeem de remmen, waardoor je er niet op kunt rijden. En via de app, beschikbaar op Android en iOS, krijg je een notificatie van de gebeurtenis. Dat is wel zo handig, natuurlijk.

De app helpt met instellen

Verder helpt de app met het instellen van de Äike T. Je stelt in hoe hard het apparaat kan gaan, wanneer de remmen automatisch hun werk doen en hoe je de accu ondertussen oplaadt. Je zet er bovendien de elektrische step mee op slot. En je kunt er de klantenservice mee bereiken, voor wanneer je tegen een probleem aanloopt.

Elektrische fiets vs. elektrische auto: wie is de koning van de markt?

De accu, met een vermogen van 583,2 Wh, laad je op via een USB-C-kabel, net zoals een smartphone. De batterij is daarnaast verwijderbaar; heb je dus een tweede accu op zak, dan race je zo door. Tot slot beschikt de Äike T, met een gewicht van negentien kilo, over een klein, rond scherm waar je de snelheid en energie op afleest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Aike

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen