Jelle van Es
Jelle van Es | LinkedIn Tech 29 jan 2019

Air.Wear laat je AirPods met een draad opladen

De AirPods is één van de beste uitvindingen van de laatste jaren. Het zijn uitstekende earbuds zonder dat je met een draad zit te klooien. Toch kennen de AirPods een paar nadelen. Eén van die nadelen is dat ze niet heel erg lang meegaan. Na een paar uur zijn ze leeg. Dan kun je ze via de case redelijk snel weer opladen, maar op dat moment kun je ze natuurlijk niet gebruiken. De bedenker van de Air.Wear denkt daar een oplossing voor te hebben gevonden.

De Air.Wear laadt je AirPods op via een draad

Het idee van de Air.Wear is dat je ze kunt opladen via een neckstrap. Daarmee ga je wel weer een stap terug in de tijd, omdat de AirPods op die manier weer aan een draad zitten. Maar als je ergens stil zit, bijvoorbeeld op kantoor, de trein of in het vliegtuig, kun je ze blijven gebruiken. En als je daarna weer aan de wandel moet gaan, dan zijn ze opgeladen en kun je weer van de vrijheid genieten.

De Air.Wear is nu nog in conceptfase en de vraag is natuurlijk of het ooit op de markt komt. Apple kennende zal het idee wel in botsing komen met verschillende patenten die het bedrijf heeft. Maar als het daadwerkelijk uit zou komen, dan denkt de maker dat je de AirPods vier keer met de Air.Wear kunt opladen. Op die manier kun je makkelijk een vlucht naar Los Angeles of Tokio overbruggen zonder de AirPods in zijn case te plaatsen en je dus volle bak geniet van je muziek, films en series.

Naast de eventuele strijd met Apple, heeft de maker ook geld nodig. Daarvoor is er een Indiegogo-campagne gestart, waarbij men 50.000 dollar wil ophalen. Daar zijn ze nu nog ver van verwijdert, maar ze hebben gelukkig nog bijna twee maanden om gebruikers over te halen geld te geven.

Wil je meer lezen over AirPods? Bekijk dan hier ons overzicht.

Reageer op artikel:
Air.Wear laat je AirPods met een draad opladen
Sluiten