Stefan Keerssemeeckers
Stefan Keerssemeeckers 29 aug 2014

AirBeacon: deze sensoren maken voorwerpen slim, en dat zonder batterij!

Op WANT hebben we al verschillende ‘beacons’ laten zien die je kunnen helpen om voorwerpen met het internet te verbinden. De meeste producten zijn erg handig, maar ze hebben allemaal een zwak punt: de batterij houdt er per definitie een keer mee op. In de meeste gevallen duurt het wel een jaar, maar op een gegeven moment moet je toch nieuwe sensoren aanschaffen.

Sommige bedrijven (zoals deze oplichters op Kickstarter!) beweerden dat ze beacons konden maken zonder batterij. Deze apparaatjes zouden stroom halen uit elektromagnetische (radio-)golven, die overal om ons heen zijn, zogeheten ‘ambient backscatter’. Het Poolse bedrijf Ifinity zegt te werken aan een vergelijkbaar systeem: de AirBeacon.

In deze claim hebben we wél wat vertrouwen: het bedrijf werkt al samen met het stadsbestuur van Warschau om slechtzienden te helpen om de weg te vinden in de stad.

Drie AirBeacons en de software development kit kun je op de site van Ifinity alvast reserveren, voor ongeveer 83 euro. Let er wel op dat je zelf moet kunnen programmeren om iets met de Airbeacons te doen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft

De laatste ontwikkelingen in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Reageer op artikel:
AirBeacon: deze sensoren maken voorwerpen slim, en dat zonder batterij!
Sluiten