Airbnb neemt maatregelen voor verhuur vanwege coronavirus

Wil je een groot huis boeken voor een familieweekend? Dan ben je bij Airbnb vanaf nu aan het verkeerde adres vanwege het coronavirus.

Wie heeft er nou niet Airbnb gebruikt. Het is een handige app om een huis, appartement of kamer te vinden voor bijvoorbeeld een stedentrip. De huizen bevinden zich vaak midden in het centrum en het contact met de verhuurder loopt meestal soepeltjes.

Airbnb neemt maatregelen vanwege het coronavirus

Toch gaat het bedrijf nu maatregelen nemen vanwege het coronavirus. Waarschijnlijk merk je er zelf niet heel veel van, tenzij je echt voor een grote groep een accommodatie hebt geboekt. Airbnb legt namelijk de reservering van huizen en appartementen voor grote groepen aan banden. Voortaan mogen er nog maar maximaal zestien mensen in een huis verblijven. Deze regel geldt voor de gehele wereld. Ook gaat het maatregelen nemen voor de events die via de app zijn te boeken. Publieke evenementen en feestjes die via de app gereserveerd kunnen worden, zijn vanaf nu ook verboden.

Verbod

Het verbod geldt voor alle toekomstige boekingen en blijft van kracht totdat Airbnb het weer intrekt. Doordat in sommige plaatsen de horeca gesloten is, kiezen mensen ervoor om grote ruimtes en huizen af te huren om alsnog te feesten. Airbnb probeert het met nieuwe regels aan banden te leggen. Natuurlijk sluit de regelgeving niet helemaal aan op de persconferentie van Mark Rutte en Hugo de Jonge. Zij roepen op om maar met maximaal zes in een huis te zijn.

“Wij denken dat dergelijk gedrag ongelooflijk onverantwoordelijk is. Wij willen dit soort zaken niet en iedereen die dat doet is niet welkom op ons platform,” laat het bedrijf weten in een blogpost. Airbnb heeft in 2019 al grote feesten in appartementen verboden, maar liet het aan verhuurders over om kleinere festiviteiten wel of niet toe te staan. Dat is nu dus ook gestopt.

Reageer op artikel:
Airbnb neemt maatregelen voor verhuur vanwege coronavirus
Sluiten