AirBridge: stream het beeld van je iPad draadloos op je TV

Iedereen die denkt dat de TV over een aantal jaar niet meer bestaat heeft het mis. Vooral door gadgets zoals de AirBridge wordt de TV weer leuk speelgoed. Met de AirBridge connect je de iPad (+ iPhone) namelijk draadloos met je TV. Alles wat je ziet en doet op je iPad is dus te zien op de TV.

Het enige wat je hoeft te doen is een dongel in je iPad te pluggen + de AirBridge aan je TV te koppelen en de twee apparaten verbinden automatisch met elkaar. Geen gezeur met kabels en ingewikkelde configuratie. De AirBridge kan ook een Draadloos netwerk creëren als dit nodig is. Volgens de ontwikkelaars is het hun doel om gemakkelijke plug-and-play apparatuur maken.

“We want technology to play effortlessly well with other technology. We want it to act like a silent servant – reliable, durable, and making lives easier, and in a way that’s not frustrating, unnecessarily difficult or complicated to use,” aldus de ontwikkelaars van Artifex Touch.

Het lijkt er tevens op dat de toepassingen voor het apparaat oneindig zijn. Je kunt het bijvoorbeeld makkelijk gebruiken voor Powerpoint presentaties, in plaats van moeilijk doen met een beamer. Via WI-FI kun je vervolgens je presentaties met andere iOS apparaten delen die beschikken over de AirBridge app. Deze gebruikers zijn ook in staat om notities eraf te halen, screenshots te maken en een video op te nemen. Verder kun je ook makkelijk bestanden delen via drag-and-drop. Dit is mogelijk binnen een bereik van 12 meter. Misschien nog wel handiger is dat je in staat bent om video’s en games te streamen zonder dat er kwaliteit verloren gaat tot een resolutie van 1080p.

De AirBridge zit echter nog wel in de Kickstarter-fase en de ontwikkelaars hebben $500,000 nodig om het apparaat daadwerkelijk op de markt te brengen. Op dit moment hebben ze $39,049 verzameld met nog 40 dagen te gaan. Heb je er nu al $125 voor over dan is -ie hier te bestellen.

Check de onderstaande video voor een impressie + uitleg van de ontwikkelaars.

Reageer op artikel:
AirBridge: stream het beeld van je iPad draadloos op je TV
Sluiten