Noah Korevaar
Noah Korevaar | LinkedIn Tech 11 mrt 2017

Airbus Pop.Up: de toekomst van de vliegende auto?

Airbus en Italdesign hebben deze week de Pop.Up onthuld, een auto die met behulp van een drone weg kan vliegen. Heeft Elon Musk dan toch ongelijk?

Airbus Pop.Up: vliegend de toekomst in

Elon Musk weet nog steeds zeker dat vliegende auto’s gaan floppen, maar dat weerhoudt fabrikanten er niet van om te blijven experimenteren. Deze week onthulden Italdesign en Airbus hun Pop.Up Concept. De futuristische creatie bestaat uit drie losse delen. Je hebt een zelfrijdend platform, een cabine waar je in kunt gaan zitten, en een losse drone.

Airbus Pop.Up

De Pop.Up kan zelf beslissen of je een route het beste rijdend of vliegend af kunt leggen. Staat er een lange file? Dan wordt de cabine automatisch losgekoppeld, en wordt je door de drone meegenomen. Daarbij blijft natuurlijk wel het platform over, dus je kunt niet zomaar midden op de weg beginnen met vliegen. In het onderstaande filmpje wordt het rijdende onderdeel achtergelaten bij een laadstation.

Maar wat nou als je ergens anders verder wil rijden? Dan zul je waarschijnlijk een ander platform moeten vinden. Ach, dat zijn allemaal vragen voor later, voorlopig blijft het bij een fascinerend concept. Alle onderdelen van de Airbus Pop.Up zijn volledig elektrisch. Op een lading kan de futuristische auto 130 kilometer afleggen. Al vliegende komt dat neer op 100 kilometer.

Het oog wil ook wat

De vliegende bolide is dus ontworpen door Italdesign, die je misschien kent van de Audi Q2 of de tijdens de autoshow in Genève onthulde Zerouno. Dankzij het strakke ontwerp ziet de Airbus Pop.Up er wat ons betreft in ieder geval beter uit dan de Volkswagen Sedric. We kijken graag uit naar de toekomst, maar het oog wil ook wat!

Airbus Pop.Up

Hier kun je nog eens rustig nalezen waarom Elon Musk er van overtuigd is dat vliegende auto’s een flop blijven. Heb jij er wel vertrouwen in? Check dan deze twee vliegende auto’s van het Nederlandse merk Pal-V.

Wired

Reageer op artikel:
Airbus Pop.Up: de toekomst van de vliegende auto?
Sluiten